„SpaceX“ skelbia, kad jau gabens turistus į kosmosą – „žmonės nuskris taip toli, kaip dar iki šiol nėra to darę“ (Video)  (3)

„SpaceX“ ką tik pasirašė sutartį su kosmoso turizmo kompanija „Space Adventures“ dėl tokių komercinių kelionių į kosmosą. Kai kurie turistai jau labai greitai turės galimybę pakilti į orbitą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„SpaceX“ vos prieš gerą mėnesį išbandė „Crew Dragon“ kapsulę ir jau po keleto mėnesių su ja bus į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) nugabenti du astronautai. Tačiau ties tuo neketinama sustoti.

Pranešama, kad „SpaceX“ pasirašė sutartį su „Space Adventures“ kompanija, organizuojančia keliones į kosmosą.

„Space Adventures“ šioje srityje jau turi patirties ir yra surengusi keletą kelionių į Tarptautinę kosminę stotį 2001-2009-aisiais. Tiesa, tai vykdavo su rusiškomis „Soyuz“ raketomis.

Dabar, kai įvyko sėkmingi „Crew Dragon“ kapsulės bandymai, tokios kelionės bus organizuojamos iš Amerikos ir tvirtinama, kad vieno skrydžio metu į Žemės orbitą bus nuskraidinta 4 turistų komanda.

„SpaceX“ nusisamdė buvusį aukščiausio lygio NASA vadovą – geriausias žmonių skrydžių į kosmosą specialistas padės įgyvendinti istorinę misiją

Planuojama, kad pirmasis komercinis skrydis įvyks jau 2021-ųjų metų pabaigoje.

Keleiviai 5-ias dienas skristų aplink Žemės orbitą, būdami „Crew Dragon“ kapsulėje ir mėgautųsi nepamirštamais vaizdais.

„Space Adventures“ pirmininkas Ericas Andersonas teigia, kad turistai į orbitą būtų pakilę tris kartus aukščiau, nei yra pakelta TKS, ir per ateinantį dešimtmetį žmonės nukeliaus taip toli, kaip dar iki šiol nėra to darę.

„Ši istorinė misija (pirmųjų turistų su Crew Dragon kapsule skrydis į kosmosą aut. past.) atvers galimybę į kosmosą nuskristi visiems, kurie tik apie tai yra svajoję. Siekiant šio tikslo, mums yra labai malonu bendradarbiauti su Space Adventures“, - teigia „SpaceX“ prezidentė ir operacijų vadovė Gwynne Shotwell.

O kokia tokio malonumo kaina? „Space Adventures“ tvirtina sieksiantys pritraukti kuo daugiau turistų bei didinti susidomėjimą tokiomis kelionėmis, tad kaina bus kiek įmanoma mažesnė. Visgi, kalbama apie „dešimtis milijonų dolerių“, tad bent jau iš pradžių šiuo malonumu galės džiaugtis tik turintys gana daug pinigų.

O čia trumpas filmukas, kaip turėtų vykti ši turistinė kelionė į kosmosą:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(41)
(0)
(41)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: