Aukštyn kojomis sumontuotos duobutės golfo laukuose - kam to dabar prireikė? (Video)  (1)

Golfas - labai populiarus žaidimas. Ir dabar, kai oras vis šiltėja, jį prisimins ne vienas entuziastas. Na, bent jau ten, kur golfą žaisti vis dar galima. Tiesa, žaidėjai gali nustebti pastebėję, kad duobučių įdėklai daug kur yra apversti. Pasirodo, tai - ne klaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Golfas - tai išskirtinai tik lauke žaidžiamas žaidimas. Įprastai tai nėra komandinis sportas (nors galima žaisti ir komandomis), o žaidėjai, siekiantys greito ir dinamiško žaidimo, įprastai žaidžia 2-4 žmonių grupėse. Realistiškai, jei žmonės laikytųsi socialinės distancijos, golfas gali būti saugi pramoga ir pasaulyje siaučiant pandemijai.

Būtent dėl to golfo laukai kai kuriose šalyse vis dar yra atviri. Tiesa, žaidėjai pamėgtuose laukuose pastebi vieną keistenybę - juos glumina apversti duobučių įdėklai.

Duobutės golfo laukuose yra ridenimo zonose - itin trumpai nupjautos žolės lopinėliuose. Jie yra labai atidžiai prižiūrimi, kad žaidėjai ridentų kamuoliukus per lygų paviršių. Ant ridenimo zonos negalima statyti savo lazdų krepšio, čia negalima važinėti golfo automobiliais, o visi žaidėjai privalo išlyginti savo padarytas žymes. Tam, kad žolė ridenimo zonose dėvėtųsi kiek įmanoma tolygiau, duobutės vieta yra reguliariai keičiama. Specialiu įrankiu išpjaunama nauja duobutė, į ją įstatomas įdėklas, kuris sutvirtina jos kraštus ir laiko vėliavėlę, o tas išpjautas žolės lopinėlis perkeliamas į buvusios duobutės vietą.

Golfo duobutė yra 108 mm pločio ir bent 100 mm gylio. Tačiau jei įdėklas į duobutę sumontuojamas atvirkščiai, duobutės gylis staiga sumažėja iki 10 mm. Ir tai dabar daroma ne viename golfo lauke.

Šiame vaizdo įraše galite pamatyti tokias atvirkščiai sumontuotas duobutes:

Priežastis - siekis sumažinti užsikrėtimo COVID-19 tikimybę. Kišdami ranką giliai į duobutę, kurią ką tik lietė kitas žaidėjas, žmogus neišvengiamai susirinks ir kitų paliktus mikrobus. Kai duobutės įdėklas yra apverstas, tereikia paliesti savo kamuoliuką - taip kur kas higieniškiau. Taikoma ir kita priemonė - dabar daug kur žaidėjams uždrausta liesti vėliavėlę.

Kai kurie golfo laukai taiko kitokias priemones. Vieni duobutes blokuoja putplasčio spurgomis, kiti įdėklus montuoja šiek tiek aukščiau paviršiaus (tuomet duobutė laikoma baigta, jei kamuoliukas paliečia išorinę įdėklo dalį). Tai šiek tiek trikdo žaidėjus, bet tai tai bent kiek sumažina užsikrėtimo tikimybę, tai yra dėmesio vertos priemonės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(5)
(0)

Komentarai (1)