Infektologė papasakojo, kas darosi Santaros klinikose, kaip priimami bet kokie pacientai ir kokie pagrindiniai pavojai su COVID-19 susirgusiais lietuviais  ()

Antradienį nuotolinėje Vyriausybės spaudos konferencijoje VUL Santaros klinikų Infekcinių ligų centro vadovė prof. Ligita Jančorienė papasakojo apie situaciją šioje gydymo įstaigoje. Kaip sakė infektologė, Santaros klinikose dėl koronaviruso COVID-19 gydomų pacientų skaičius svyruoja nuo 30 iki 50, o dažniausiai žmonės guldomi gydymui dėl virusinio plaučių uždegimo, būklės dažniausiai būna pakankamai sudėtingos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pasakojo gydytoja, šiuo metu situacija Santaros klinikose yra suvaldyta. „Per tuos keletą pandemijos mėnesių, kai infekcija jau yra Lietuvoje, mes susireguliavome procesus ir dabar tie procesai tikrai vyksta sklandžiai“, – sakė prof. L. Jančorienė.

Ligoninėje yra gydomi tie pacientai, kuriems yra patvirtinta COVID-19 infekcija ir jų būklė yra pakankamai sudėtinga.

„Dalis darbo vyksta priėmimo skyriuose, Santaros klinikos yra didelės ir yra keletas priėmimo skyrių. Visur yra užtikrinamos medikams apsaugos priemonės, o pacientams – priežiūra. Dauguma atvykusių pacientų yra atliekamas COVID-19 infekcijai patvirtinti testas, nežiūrint to, kad pacientai atvyksta dėl įvairių priežasčių, kartais jie atvyksta dėl įtariamo miokardo infarkto ar kažkokios chirurginės problemos, tačiau dabar visi, kurie patenka į stacionarą, yra tiriami dėl COVID-19 infekcijos – tai yra viena darbo dalis, o kita – stacionaras, kur yra hospitalizuojami ligoniai, kuriems jau yra nustatyta COVID-19 infekcija“, – sakė Santaros klinikų infektologė.

Santaros klinikų stacionare vietų pacientams yra. Nuo pandemijos pradžios Vilniaus gydymo įstaiga stacionare prižiūrėjo 200 pacientų.

Pacientai hospitalizuojami pagal iš anksto apsibrėžtas, nustatytas indikacijas hospitalizacijai, sakė profesorė.

„Dauguma pacientų serga plaučių uždegimu, virusine pneumonija, kuri yra pakankamai sunki. Daugumai pacientų reikia pagalbos su deguonimi, kitų pagalbinių priemonių. Jeigu paciento būklė blogėja, jis patenka į reanimacijos-intensyvios terapijos skyrių, – sakė prof. L. Jančorienė.

– Algoritmas yra nusistovėjęs ir sakyčiau, kad dabar darbas jau yra struktūruotas, apgalvotas, stengiamės laikytis poilsio-darbo režimo. Medikams dirbti su specialia apranga tikrai nėra lengva, yra nuovargis po tokių darbo dienų ir po tokių budėjimų, tačiau dirbame pagal iš anksto parengtą grafiką, tad stengiamės, kad liktų laiko ir galimybių šiek tiek pailsėti po tokio sunkaus budėjimo COVID-19 skyriuje.“

Santaros klinikose pacientų skaičius svyruoja nuo 30 iki 50.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Žiedūnė Juškytė
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()