Istorinis sprendimas: E. Macronas pristatė net 8 mlrd. eurų vertės automobilių pramonės gelbėjimo planą - tai Prancūziją pavers elektromobilių lydere Europoje  (2)

Koronaviruso pandemijai labai stipriai smogė Prancūzijos automobilių pramonei ir šį antradienį šios šalies prezidentas Emmanuelis Macronas pristatė beprecedentį 8 mlrd. eurų vertės gelbėjimo planą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tokios sudėtingos padėties dar niekada nebuvo [automobilių] sektoriuje, kuris generuoja beveik 16 proc. mūsų pramonės pajamų“, – kalbėjo Prancūzijos prezidentas.

Ir statistika yra negailestinga. Dėl koronaviruso metu taikytų karantino priemonių, automobilių pardavimai ir iš to gaunamos pajamos krito apie 90 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Nukentėjo visa Prancūzijos automobilių pramonė ir tokie puikiai žinomi gamintojai, kaip „Peugeot“, „Renault“ ir „Citroen“. Skaičiuojama, kad iki birželio pabaigos neparduotų automobilių skaičius gali pasiekti pusę milijono. Taip pat kyla grėsmė ir šiame sektoriuje dirbančių 400 000 specialistų darbo vietoms.

Akivaizdu, kad būtina imtis Prancūzijai gyvybiškai svarbios pramonės šakos gaivinimo ir šį antradienį Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas paskelbė 8 mlrd. eurų skatinimo planą.

Prezidentas, tai vadina „istorine“ intervencija, kuria bus siekiama ne tik atgaivinti visą automobilių pramonę, bet ir Prancūzijos elektrinių automobilių pramonę paversti pačia didžiausia Europoje. Taip, didžiausias dėmesys bus skiriamas hibridiniams ir ypatingai elektra varomiems automobiliams ir jų plėtrai.

Konkrečiai 1 mlrd. šiame pakete numatytų lėšų keliaus tiesioginėms subsidijoms, kuriomis pirmiausiai siekiama paskatinti ekologiškų transporto priemonių pardavimus, o tuo pačiu ir jų gamybos apimtis. 

Prezidento tikslas yra iki 2025 metų pasiekti milijono ekologiškų automobilių gamybos per metus apimtis ir 8 mlrd. eurų paketas šiam tikslui pasiekti suteiks rimtą postūmį.

Geriausia šios naujienos žinia yra ta, kad tiesioginę nauda pajus „maždaug trys ketvirtadaliai prancūzų“, - tvirtina Emmanuelis Macronas.

Prancūzijos prezidentas pažadėjo, kad bus skiriama 7 tūkst. eurų subsidija (vietoje dabar esančių 6 tūkst aut. past.) kiekvienam asmeniui, įsigyjančiam elektromobilį, 5 tūkst. eurų už kiekvieną įmonių įsigytą elektromobilį ir po 2 tūkst. eurų už hibridinį elektrinį automobilį.

Be to, nuo birželio 1 dienos papildomų paskatų sulauks ir benzininio automobilio atsisakantys gyventojai. Pasirinkę mažiau taršią transporto priemonę jie gaus 3 tūkst. eurų išmoka, o jei benzininis automobilis bus pakeistas į varomą elektra - išmoka sieks 5 tūkst. eurų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(31)
(4)
(27)

Komentarai (2)