Tai bus pigiausias „Tesla“ elektromobilis? Kompanija Kinijoje kurs naują automobilį, skirtą visam pasauliui  (3)

„Tesla“ atstovybė Kinijoje ragina visus šios šalies profesionalius dizainerius ir mėgėjus prisidėti, kuriant naują elektromobilį. Nors naujasis elektromobilis būtų sukurtas Kinijoje, bet skirtas visam pasauliui, kas reiškia, jog būtų pardavinėjamas už Kinijos ribų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiek tiek anksčiau „Tesla“ vadovas Elonas Muskas buvo išsakęs norą Kinijoje sukurti kompaktišką ir visam pasauliui skirtą elektromobilį.

„Manau, kad tai būtų kažkas nuostabaus ir taip, aš manau, kad mes tą padarysime, sukursime Kinijos dizaino ir inžinerijos centrą, kuris Kinijoje sukurs originalų automobilį, skirtą visam pasauliui. Manau, kad tai bus labai įdomu.

Manau, kad Kinijos menas yra vienas geriausių pasaulyje ir tikiu, kad būtų kažkas tokio (sukurti kinišką Tesla elektromobilį aut. past.), ką vertintų visame pasaulyje. Manau tai turi būti padaryta ir mes tai padarysime“, - tvirtino Elonas Muskas.

Vėliau šiais metais „Tesla“ oficialiai paskelbė atidaranti Kinijos dizaino ir inžinerijos centrą bei tuo pačiu paviešino titulinėje nuotraukoje matomą automobilio piešinį.

Dabar „Tesla“ per oficialią „WeChat“ paskyrą Kinijoje pakvietė automobilių dizainerius prisidėti, kuriant naujos kartos „Tesla“ elektromobilį.

„Tesla“ labai ragina prisidėti ne tik automobilių dizaino profesionalus, bet ir mėgėjus. Visus, kurie turi originalių idėjų.

„Tesla“ panašią taktiką išbandė ir su „Cybertruck“, kai Elonas Muskas tiesiai šviesiai „Twitter“ tinkle savo gerbėjų paprašė pasakyti, kokio elektrinio pikapo jie nori. Elonui su vyriausiuoju „Tesla“ dizaineriu Franzu von Holzhausenu liko visus gerbėjų norus išgryninti ir taip gimė „Cybertruck“.

Panašu, jog ši sėkmė įkvėpė kažką panašaus išbandyti Kinijoje. Šiuo atveju yra tik vienas reikalavimas: tie dizaineriai ir jų idėjos turi atkeliauti iš Kinijos. „Tesla“ nori būtent „kiniško stiliaus“ elektromobilio.

Ir nors elektromobilis bus projektuojamas Kinijoje, „Tesla“ tvirtina, jog naujasis modelis bus prieinamas visame pasaulyje.

Kol kas nei „Tesla“, nei pats Elonas Muskas nenurodo, kada naujasis elektromobilis galėtų išvysti dienos šviesą ir prasidėtų jo masinė gamyba.

Tikėtina, kad kurį laiką apie šį projektą kažko labai konkretaus neišgirsime, tačiau smagu girdėti, kad „Tesla“ jau mąsto apie naują elektromobilio modelį.

Ir turint galvoje, kad jis bus kuriamas bei, labai tikėtina, gaminamas Kinijoje – vis labiau plečiamoje „Gigafactory 3“ gamykloje – ir tuo pačiu prieinamas visame pasaulyje, naujasis „Tesla“ elektromobilis gali būti ypatingai pigus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(22)
(5)
(17)

Komentarai (3)