„Tesla“ jau nusipirko žemės sklypą ir čia bus didžiausia „Gigafactory“ gamykla pasaulyje? Paviešinti dokumentai atskleidžia, ką kompanija planuoja  ()

Skirtingi šaltiniai tvirtina, kad „Tesla“ įsigijo 850 ha žemės sklypą ir čia bus statoma naujoji ir didžiausia „Gigafactory“. Būtent joje ir bus gaminami „Cybertruck“ elektriniai pikapai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš mėnesį skelbėme, kad naujoji „Gigafactory“, o gal net greičiau „Terafactory“ gamykla, bus pastatyta Ostine, Teksaso valstijoje.

Su šiuo projektu susipažinę žmonės teigė, kad Elonas Muskas pavedė inžinierių komandai, Nevadoje pastačiusiai „Gigafactory“ gamyklą, imtis naujojo projekto ir pastatyti dar vieną gamyklą, kurioje greičiausiai bus gaminami elektriniai „Tesla Cybertruck“ pikapai ir naujieji „Model Y“ elektromobiliai.

Šią savaitę keli skirtingi šaltiniai paskelbė, kad „Tesla“ jau įsigijo 1200 akrų arba beveik 850 ha žemės sklypą šalia Ostino ir už jį sumokėjo 5 298 275 JAV dolerių.

Elonas paneigė, kad „Tesla“ įsigijo šį, už beveik 20 km nuo Ostino esantį 850 ha ploto sklypą, bet dokumentai rodo, kad kompanija to siekia.

Tiek „Tesla“ pateiktuose dokumentuose, tiek ir „Texas Comptroller“ biuras tvirtina, kad „Tesla kompanija Traviso apygardoje ketina kurti bei vystyti auštosiomis technologijomis paremtus elektromobilius“.

Panašu, kad „Tesla“ tikrai ketina Teksaso valstijoje pastatyti savo penktąją „Gigafactory“ gamyklą. Dabar kompanija jų turi 4: Nevadoje, Niujorke, Šanchajuje ir šiuo metu 4-oji statoma Berlyne.

Žemiau galite matyti „Tesla“ dominantį žemės sklypą. Jo plotas siekia 850 ha.

Jei „Tesla“ tikrai nusipirks šį žemės sklypą, naujosios gamyklos statybos turėtų prasidėti kaip įmanoma greičiau. Tikėtina, kad tai bus pati didžiausia „Gigafactory“ gamykla ir vis dažniau kalbama, jog tai gali būti „Terafactory“. Taip leidžiant suprasti, kad gamybos apimtys bus ženkliai didesnės, palyginus su dabartinėmis.

Jau skelbėme, kaip vidiniai kompanijos šaltiniai tvirtino, jog Elonas Muskas siekia naująją gamyklą pastatyti kaip įmanoma greičiau. Elonas nori kuo greičiau čia pastatyti naują gamyklą ir dar iki šių metų pabaigos pagaminti pirmuosius „Model Y“ elektromobilius.

Skamba neįtikėtinai, nes iki metų galo liko kone 6 mėn., tačiau „Tesla“ jau įrodė, kad tokius milžiniškus projektus sugeba įgyvendinti rekordiškai greitai. Štai ir Šanchajaus „Gigafactory 3“ gamyklą „Tesla“ pastatė greičiau nei per metus laiko, tad galbūt jiems pavyktų šį rekordą ir dar labiau pagerinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(62)
(5)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: