Netikėtina naujiena – Elonas užsiminė apie dar vieną „Gigafactory“ gamyklą  ()

Puikiai žinome apie 3 paskutines kompanijos gamyklas: Šanchajuje, Kinijoje, esančią „Gigafactory 3“, Berlyne statomą „Gigafactory 4“, vis greičiau įsibėgėjančius planus dėl naujos gamyklos šalia Ostino, JAV. O dabar Elonas užsiminė ir apie dar vieną gamyklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu „Tesla“ Berlyne stato „Gigafactory 4“ gamyklą ir tuo pačiu metu plečia jau Šanchajuje esančią „Gigafactory 3“. Taip siekiama padidinti elektromobilių gamybos apimtis.

Visai neseniai skelbėme apie tai, kad „Tesla“ vis sparčiau vysto planus dėl naujos gamyklos JAV, šalia Ostino. Tai gali būti viena didžiausių „Tesla“ gamyklų, kurioje tikėtina, kad bus gaminami naujieji „Tesla Cybertruck“.

Nepamirškime ir šiuo metu pagrindinės „Tesla“ gamyklos Fremonte bei dar vienos Nevadoje. Jose taip pat vyksta plėtros darbai ir gamintojas tikisi, kad ir be Ostine pastatytos gamyklos, po visų modernizacijų, jau sugebės per metus pagaminti 1 mln. elektromobilių.

Skamba įspūdingai, tačiau panašu, jog gamintojas ties tuo neketina sustoti. Žinia, kad Elonas Muskas mėgsta svarbias naujienas paskelbti socialiniame „Twitter“ tinkle ir šįkart tai nutiko ir vėl.

Vienam Elono Musko sekėjui pasiteiravus: „ar Tesla planuoja statyti mega gamyklas Azijoje, bet už Kinijos ribų?“, Elono atsakymas buvo: „Taip, bet pirmiausiai mes turime užbaigti Berlyno Gigafactory gamyklą, o paskui rytinėje Š. Amerikoje būsiančią Gigafactory gamyklą (turima galvoje šalia Ostino planuojamą statyti gamyklą aut. past.).“

Labai įdomi naujiena. Iki šiol apie plėtros planus Azijoje „Tesla“ net nebuvo užsiminusi. Žinoma, to buvo galima tikėtis. Kinijoje pastatyti gamyklą pavyko per rekordiškai trumpą laiką ir „Tesla“ kompanijai iki šiol šioje šalyje puikiai sekasi: tiek derinti planus su vietos valdžia, tiek ir susidomėjimas „Tesla“ elektromobiliais nuolat auga.

Dabar įdomu, ką reiškia „už Kinijos ribų“? Galbūt Japonija ar Pietų Korėja? Šalys, kuriose labai stipri automobilių pramonė? O ką Jūs manote? Kurią šalį gali pasirinkti „Tesla“ ir kodėl?

Kol kas Elonas Muskas daugiau detalių nepateikė ir tikėtina, kad dabar svarbiausia yra užbaigti Berlyno bei šalia Ostino būsiančių „Gigafactory“ gamyklų projektus. Jei viskas klostysi gerai, jos turėtų pradėti gaminti elektromobilius kitų metų antroje pusėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(15)
(3)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: