„Space“ planuoja jau kitą savaitę atlikti pirmąjį „Starship“ erdvėlaivio skrydį (Video)  ()

Kaip praneša „Teslarati“, „SpaceX“ planuoja jau kitą savaitę atlikti pirmąjį „Starship“ erdvėlaivio bandomąjį skrydį. To paties, kuris į Marsą skraidins žmones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad prieš „Starship“ skrydį, šį pirmadienį bus atliekamas dar vienas „Raptor“ variklių bandymas. Šiuo metu „SpaceX“ darbuotojai ruošia „Starship“ prototipą, kuris vadinamas „SN5“.

Prieš tai „SpaceX“ patyrė ne vieną nesėkmę ir per bandymus „SN4“ raketa net sprogo, tačiau panašu, jog inžinieriai padarė didelį progresą ir yra pasirengę žengti dar toliau.

Jei „Raptor“ variklių bandymas bus sėkmingas, už kelių dienų planuojamas ir pirmasis 150 metrų dydžio „Starship“ raketos skrydis.

Štai prieš porą dienų paviešintame vaizdo įraše matyti „SN5“ raketos paruošimo darbai ir tai, kad į ją yra įdedamas didžiulis imitacinis krovinys. Panašu, kad „SpaceX“ nori imituoti kuo realesnį bandomąjį skrydį, kurio metu „Starship“ neštų realų krovinį.

„Teslarati“ pabrėžia, kad vis dar yra yra likęs vienas labai svarbus klausimas: kaip su tomis paslaptingomis „Starship“ nusileidimo kojomis? Jos skiriasi nuo tų, kurias sėkmingai naudoja „Falcon 9“ raketos.

Balandžio mėn. buvo pasirodžiusi vizualizacija, kaip toks paslaptingos „Starship“ nusileidimo kojos galėtų atrodyti bei veikti ir tąkart Elonas Muskas tvirtino, kad tai „yra labai arti to“, ką yra suplanavę „SpaceX“.

Per šiuos bandymus daug kas gali nutikti su „SN5“ prototipu ir belieka tik sekti tolesnius įvykius. Per artimiausias keletą dienų sužinosime daugiau, kaip sekėsi „Starship“ prototipui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(64)
(4)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: