8 keisti faktai apie seksą: apie tokius dalykus nė nesusimąstome  ()

Nauji tyrimai apie seksą ir ekspertų komentarai apie tai, ką daryti, kad lovos reikalai klotųsi kaip įmanoma sklandžiau, visada yra aktuali tema. Tiesa, kartais tyrimai gali pakrypti ir gan keista linkme, tačiau, žinoma, ne blogąja prasme – veikiau nustebina, prajuokina ar priverčia susimąstyti, kaip galėjome niekados apie tokius dalykus nepagalvoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekiantiems kuo daugiau sužinoti apie seksą, meilę, potraukį ir seksualinę sveikatą health.com pateikia 8 labiausiai stebinančius faktus apie seksą, su kokiais teko susidurti.

Ši informacija apie seksą iš tiesų gali padidinti išmanymą miegamajame ir, žinoma, malonumą.

1. Vidutinio lytinio akto metu įvyksta nuo 100 iki 500 stumtelėjimų

Ar kada nors audringo lytinio akto metu buvo į galvą šovusi mintis, kiek gi stumtelėjimų per jį galėtų įvykti? Veikiausiai ne. Tačiau akivaizdu, kad kažkam tokia mintis visgi buvo kažkam atėjusi į galvą, mat mokslininkai ėmėsi tirti ir suskaičiavo, jog sueities metu paprastai įvyksta nuo 100 iki 500 stumtelėjimų. Apie tai rašoma tyrime, paskelbtame žurnale „Royal Society Open Science“.

Tad tiek stumtelėjimų vidutiniškai įvyksta per vieną lytinį aktą. O kokia galėtų būti vidutinė sueities trukmė minutėmis? 2017 m. apklausa, kurioje dalyvavo 3836 žmonės ir kurią atliko Jungtinės Karalystės pažinčių portalas sauceydates.com, parodė, kad, tarkime, Jungtinėse Valstijose poros paprastai mylisi apie 17 minučių ir penkias sekundes (skaičiuotas tik pačios sueities laikas, neįtraukiant įžangos). Gali atrodyti keista, kad kažkas skaičiuoja, kiek laiko užtrunka sueitis, bet juk nėra nieko blogo, jei norima žinoti savo galimybes.

2. Orgazmą pasiekti galite ir miegant

Patikėsite tuo ar ne, bet norint patirti orgazmą netgi nereikia būti sąmoningam. „Kai kurios moterys gali patirti orgazmą miegodamos ir sapnuodamos erotinius sapnus“, – teigia ginekologė Sherry Ross. Kaip taip gali nutikti? Netgi jei nevyksta jokia fizinė stimuliacija, sapnuojant erotinį sapną, lygiai taip pat, kaip ir realaus sekso metu, kraujas gali imti smarkiau plūsti į genitalijas, o ši sustiprėjusi kraujotaka gali baigtis orgazmu.

Be to, sapnuojant paprastai būnama giliojo atsipalaidavimo fazėje, o kai netrukdo nerimas ar stresas, pasiekti orgazmą yra lengviau. „Orgazmas lygiai taip pat egzistuoja galvoje, ne tik klitoryje ar kitose kūno vietose“, – aiškina“, – aiškina dr. Holly Richmond, psichologė ir sertifikuota seksologė.

3. Moterų orgazmas trunka triskart ilgiau nei vyrų

Galima drąsiai teigti, kad orgazmo atžvilgiu moterys miegamajame turi rimtų pranašumų. Visų pirma, tipinis moters orgazmas trunka apie 20 sekundžių, pasakoja gydytojas Michaelas Reitano, dirbantis vyrų sveikatos kompanijoje „Roman“. Tai daugiau nei tris kartus ilgiau nei vyrų patirtis, paprastai trunkanti vos šešias sekundes. Moterys taip pat turi pranašumų ir kitose su orgazmu susijusiose srityse – jos gali patirti daugkartinį orgazmą ir G taško orgazmą. Panašu, kad iš tiesų šaunu būti moterimi!

4. Besimasturbuodami žmonės mėgsta galvoti apie Bradą Pittą

Sekso žaislus gaminanti kompanija „Tenga“ apklausė apie 13 tūkst. žmonių visame pasaulyje, kurių amžius – nuo 18 iki 74 m. Respondentų buvo teirautasi, apie kokias garsenybes jie galvoja besimasturbuodami. Įžymių moterų, apie kurias dažniausiai galvojama save maloninant, sąrašo viršūnėje atsidūrė Beyonce. Po jos seka Jennifer Lawrence, Kim Kardashian, Taylor Swift ir Kylie Jenner. Vyrų, apie kuriuos daugiausia fantazuojama, sąrašą sudaro Bradas Pittas, Johnny Deppas, Chrisas Hemsworthis, Tomas Cruise‘as ir Chrisas Prattas. O kaip galėtų atrodyti jūsų sąrašas?

5. Klitoris iš esmės yra mažytis penis

Kai žmogus būna dar visai mažutis embrionas, klitoris iš tiesų vystosi iš to paties audinio kaip ir penis. „Mes visi turime tas pačias kūno dalis, bet viskas priklauso nuo to, kokių hormonų, turėsiančių įtakos vyriškos arba moteriškos lyties vystymuisi, yra organizme“, – pasakoja Natalya Lopushnyan, Bostono urologijos klinikos gydytoja urologė.

Kai iš vyriško embriono išsiskiria testosteronas, tas lytinis audinys auga ir tampa peniu. Be testosterono iš to paties audinio susiformuoja klitoris. Klitorio galiukas kiek primena penio galiuką, jie abu yra itin jautrūs ir veikia labai panašiu principu. „Kai moteris susijaudina, klitoris padidėja, į jį priplūsta kraujo“, – aiškina N. Lopushnyan.

6. Po sekso iš tiesų gali apimti liūdesys

Ar kada nors verkėte po sekso, net jei jis buvo tikrai puikus? Jeigu galite atsakyti teigiamai, jums gali palengvėti sužinojus, kad šis reiškinys yra išties labai dažnas ir net turi atskirą pavadinimą. Tai postkoitalinė disforija, kartais dar vadinama disforija po lytinio akto – po sekso smarkiai sustiprėjęs liūdesio, pykčio, nuovargio ir graužaties jausmas, dažniausiai užplūstantis po orgazmo, pasakoja dr. Ianas Kerneris, sertifikuotas seksologas. Ši būsena netgi gali ištikti po masturbacijos.

Nėra atlikta pakankamai tyrimų apie postkoitalinę disforiją, kad būtų žinoma, kodėl tiksliai ji ištinka, tačiau I. Kerneris įsitikinęs, kad ji susijusi su tam tikrų hormonų antplūdžiais. Ji taip pat gali kilti dėl praeities traumų, susijusiu su anksčiau patirta seksualine prievarta. Jeigu jaučiate, kad jus užplūstanti postkoitalinė disforija yra itin stipri, jos priežastis galbūt padėtų išsiaiškinti gydytojas.

7. Turintys stiprią uoslę labiau linkę patirti orgazmą

Nedidelės apimties tyrimas, paskelbtas „Archives of Sexual Behavior“, nustatė, kad jautresnę uoslę turintys žmonės patiria aštresnius seksualinius pojūčius. Kvapams jautrios moterys taip pat nurodė patiriančios daugiau orgazmų nei tos moterys, kurių uoslė ne tokia aštri. Mokslininkai nustatė, kad uoslės jausmas nebūtinai susijęs su seksualiniu potraukiu ar veikla miegamajame. Tačiau egzistuoja teigiama koreliacija tarp stipresnio uoslės jausmo ir malonesnio sekso bei dažniau patiriamų orgazmų. Tai leidžia daryti išvadą, kad kūno kvapai, pavyzdžiui, makšties išskyros ir prakaitas, gali sustiprinti seksualinę patirtį.

8. Vaikiną iš tiesų įmanoma įkaitinti vien balsu

2014 m. atliktas Albrighto universiteto tyrimas nustatė, kad moterys gali, skaičiuodamos nuo vieno iki dešimties, sąmoningai manipuliuoti savo balsu, jog šis skambėtų patraukliau. Kai tą patį padaryti pabandė tyrime dalyvavę vyrai, jų balsai skambėjo netgi mažiau patraukliai nei įprastai.

Dėl kokių pokyčių moters balsas skamba seksualiau? Pasak mokslininkų, balsas būna patrauklesnis, kai yra gilus. Vyrus tai patraukia ne todėl, kad jie teiktų pirmenybę moterims žemesniais balsais, bet todėl, jog žemesniu balsu ėmusi kalbėti moteris demonstruoja savo susidomėjimą, o vyrai tikrai nelieka akli tokiai užuominai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(20)
(17)
(3)

Komentarai ()