PSO dar karta tvirtina - hidroksichlorokvino veiksmingumas prieš COVID-19 nėra patvirtintas  ()

Antimaliarinio vaisto hidroksichlorokvino veiksmingumas gydant koronavirusą tyrimais nepatvirtintas. Apie tai liepos 29 d. paskelbė Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) nepaprastųjų padėčių programos direktorius Michaelas Ryanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

M. Ryanas pabrėžė, kad nors atliekant nedidelius tyrimus buvo matyti nežymus teigiamas efektas, visi dideli tyrimai neparodė jokios naudos iš hidroksichlorokvino.

Jo teigimu, yra daugybė medicininių įrodymų, pagrindžiančių mokslinius tyrimus, kad hidroksichlorokvinas „nepagerino pacientų, kuriems nustatyta koronaviruso infekcija, būklės“.

Neveiksmingumą prieš COVID-19 patvirtino ir vyriausiasis JAV užkrečiamųjų ligų specialistas dr. Anthony Fauci, liepos 29 d. pranešė BBC. JAV sveikatos apsaugos ir socialinių tarnybų ministerijos departamentas, kontroliuojantis produktus ir vaistus, perspėjo nevartoti šio vaisto gydant koronavirusinę infekciją.

Hidroksichlorokvinas yra vaistas nuo maliarijos, kuris kai kuriose šalyse buvo naudojamas gydyti koronavirusu užsikrėtusius pacientus.

Birželio mėn. PSO nusprendė nutraukti hidroksichlorokvino kaip vaisto nuo koronaviruso bandymus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(2)
(-2)

Komentarai ()