Kaip atlaisvinti užsikimšusią nosį? Vienam iš metodų prireiks partnerio ir lovos  ()

Užsikimšo nosis? Galite pamėginti paieškoti vaistų savo vaistinėlėje. Arba galite keliauti į lovą. Ne, nebūtinai miegoti. Jei jūsų partneriui tai nedaro nepatogumų, intymus laikas kartu gali suteikti daugiau naudos nei manote – tai bent jau laikinai atkimšti užsikimšusią nosį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klivlendo (JAV) klinikos Kaklo ir galvos instituto vadovas otolaringologas Michael Benninger sako, kad seksualinio intymumo teikiama nauda veikia vienodai tiek moteris, tiek vyrus.

Kaip tai veikia?

Minkštuosiuose nosies audiniuose yra daugybė kraujagyslių, vadinamų turbinomis. Šios nosies kraujagyslės veikia panašiai kaip erekciniai ir lūpiniai audiniai genitalijose – jie gali padidėti. Padidėję audiniai nosyje blokuoja nosies ertmes, dėl ko nosis užsikemša ir kvėpavimas tampa sunkesnis.

Susijaudinimo metu įsijungia jūsų simpatinė nervų sistema (ta, kuri aktyvuoja „kovoti arba bėgti“ atsaką). Panašiai kaip ir sportuojant, jūsų organizmo adrenalino lygis pakyla ir jūsų kraujagyslės susiaurėja.

Kadangi į nosį suteka mažiau kraujo, vadinasi sumažėja nosies audiniai – todėl ji atsikemša ir jūs galite laisviau kvėpuoti.

 

Tiesa, M.Benningeris sako, kad dėl to gali atsirasti vienas pašalinis poveikis – atsikemšant nosiai ji ima varvėti. Anot mokslininko, taip gali nutikti tiek lytinių santykių metu, tiek po jų.

Ar tai visuomet padeda?

M.Benningeris sako, kad efektas ne visuomet gali būti vienodas. Jeigu mylėsitės gulėdami ant nugaros, nosis gali atsikimšti labai nedaug – mat tokiu atveju nėra pilnai išnaudojama gravitacija.

Mokslininkas aiškina, kad gulint žemės trauka taip stipriai nepraplėčia nosies ertmės ir neatkemša jos. Dėl tos pačios priežasties žmonėms atsigulus naktį ant nugaros, jiems kyla problemų kvėpuojant.

Kiek ilgai tai trunka?

M.Benningeris sako, kad nosis turėtų atlaisvėti nuo 45 minučių iki valandos. Po orgazmo kontrolę perima žmogaus parasimpatinė sistema, kuri taupo energiją ir sulėtina širdies ritmą. Tuo metu žmogaus nosis ima lėtai sugrįžti į įprastą būseną. Todėl po truputį nosies užsikimšimas ims sugrįžti.

Kaip dar galima atkimšti nosį?

 

Žinoma, nosiai atkimšti yra ir kitų būdų. M.Benningeris sako, kad galima pasinaudoti vaistais – tačiau nederėtų jais piktnaudžiauti. Jeigu juos ilgai naudosite, vėliau nosis nebeatsikimš be jų – nesvarbu, ar dėl alergijos, ar peršalimo.

Tarp kitų alternatyvų yra:

  • Trumpalaikis nosies atkimšimo purškalas
  • Ilgalaikis nosies steroidinis purškalas
  • Antihistamininis preparatas

M.Benningeris sako, kad nors medicina gali atkimšti nosį kelioms valandoms, ji tai daro kiek kitaip. Be to, jis įsitikinęs, kad nėra smagesnio būdo nosiai atkimšti, kaip lytiniai santykiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(4)
(0)

Komentarai ()