Nufilmuota, kaip sprogo „SpaceX“ bandomasis erdvėlaivis „Starship“: jau 4-tas toks sprogimas „Starship“ istorijoje (Video)  ()

Vėlų antradienio vakarą Pietų Teksase esančioje „Boca Chica“ bandymų bazėje sąmoningai buvo susprogdintas dar vienas „Starship“ raketos prototipas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai yra antras kartas, kai bandoma sunaikinti SN7.1 prototipą po nesėkmingo bandymo rugsėjo 17 d. Šį kartą bandymas buvo sėkmingas.

Kalbant apskritai apie „SpaceX“ erdvėlaivių sprogimus, tai jau ketvirtas „Starship“ susprogdinimas. Visa tai daroma, siekiant numatyti tolesnius „Starship“ plėtros žingsnius.

Dar birželio 24 d. „SpaceX“ taip pat sėkmingai susprogdino SN7.1 pirmtako SN7 prototipą. SN7 turėjo išbandyti erdvėlaivio „Starship“ kriogeninių degalų bakų plieno lydinį.

 

Sėkmingas erdvėlaivio bandymas svarbus „SpaceX“ turint siekių artimiausiais metais siųsti žmones ir krovinius į Mėnulį ir Marsą.

Žemiau esančiame video galite pamatyti, kaip atrodė šios savaitės „Starship“ sprogimas:

 

O dar šią savaitę „SpaceX“ ketina išbandyti erdvėlaivio prototipą SN8. Šis turėtų pakilti į 18 km aukštį ir saugiai nusileisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(1)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: