Kosmonautai aptiko numanomą oro ištekėjimo iš Tarptautinės kosminės stoties vietą – jiems pagelbėjo… arbatos pakelis  ()

Kosmonautai aptiko numanomo oro nuotėkio iš Tarptautinės kosminės stoties vietą arbatos pakeliu, kalbėdamasis su Žeme pranešė kosmonautas Anatolijus Ivanišinas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-10-16 Kosmonautai aptiko numanomą oro ištekėjimo iš Tarptautinės kosminės stoties vietą – jiems pagelbėjo… arbatos pakelis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kosmonautai aptiko numanomą oro ištekėjimo iš Tarptautinės kosminės stoties vietą arbatos pakeliu, kalbėdamasis su Žeme pranešė kosmonautas Anatolijus Ivanišinas. Jo žodžius pateikia agentūra TASS.

Galvojame, iš tiesų identifikavome tikėtiną [oro iš TKS] nuotėkio vietą. Prieš uždarydami pereinamąją kamerą, [rusiškame modulyje „Zvezda“] palikome arbatos pakelį. Turime kelias fotografijas ir vaizdo įrašus, kuriuose matoma arbatos paketėlio skriejimo kryptis arba kur link ketino lėkti, o tai parodo, kokia kryptimi pučia oras iš galimos nuotėkio vietos.

Arbatos paketėlis patraukė link plačiajuostės ryšio sistemos, patikslina RIA Novosti.

Skrydžių valdymo centras pasiūlė kosmonautams nuotėkio vietą, „kai bus laiko ir galimybių“, užklijuoti lipnia juosta. Anksčiau spalį kosmonautai jau klijavo lipnia juosta dvi stoties suvirinimo siūles, tačiau tai nepadėjo.

 
 

 

Naujas TKS ekipažas, atvykęs spalio 14 dieną, ruošėsi pristatyti į stotį papildomą įrangą ieškoti nuotėkio, o taip pat modernizuotą hermetiką jam panaikinti.

Nedidelis oro nuotėkis TKS užfiksuotas 2019 metų rugsėjį. Per metus oro nutekėjimo greitis padidėjo penkis kartus — nuo 270 gramų iki 1,4 kilogramų [truputį daugiau nei 1 m³ - red. past.] oro per parą. 2020 rugpjūtį-rugsėjį ekipažas, tikrindamas modulių hermetiškumą, du kartus uždarinėjo TKS modulių liukus, ir po kelias dienas likdavo rusiškame stoties segmente. „Roskosmos“ mano, kad nuotėkis stoties įgulos narių gyvybei negresia.

 
 

 

Dabar TKS yra keturi žmonės: kosmonautai Anatolijus Ivanišinas, Ivanas Vagneris, Sergejus Ryžkovas, Sergejus Kudj-Sverčkovas, o taip pat NASA astronautai – Kathleen Rubins ir Christopher Cassidy.


meduza.io

(9)
(1)
(8)

Komentarai ()