Aiškėja, kiek kainuos „Starlink“ internetas: o jūs tiek mokėtumėte?  (32)

Į kosmosą kyla vis daugiau ir daugiau „Starlink“ palydovų, turėsiančių užtikrinti spartų palydovinį interneto ryšį. Tačiau kiek gi jis kainuos?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis CNBC, „Starlink“ palydovinio interneto paslauga vartotojams kainuos 99 JAV dolerius per mėnesį. Tai ganėtinai konkurencinga kaina, atsižvelgiant į lėtą ir kartais brangų palydovinį plačiajuostį ryšį kai kuriose JAV kaimiškose vietovėse.

99 JAV doleriai, ko gero, yra tas mokestis, kurio bus prašoma ankstyvosios beta versijos testavimo metu. Norėdami prisijungti, dalyviai taip pat turės sumokėti dar 499 JAV dolerius už „Starlink Kit“, t. y. aparatūros paketą, reikalingą prieš pradedant teikti paslaugas.

 

Aparatūros rinkinį sudarys terminalas, „WiFi“ maršrutizatorius ir tvirtinamas trikojis. „Starlink“ programa bus prienama tiek „Android“, tiek „iOS“ vartotojams.

Interneto greitis sieks 50-150 megabitų per sekundę. Teigiama, kad delsos trukmė yra maža, t. y. nuo 20 iki 40 milisekundžių.

„SpaceX“ darbuotojai kelis mėnesius testavo paslaugą vidinėje beta versijoje. Liepos mėnesį bendrovė teigė, kad būsima „Starlink“ paslauga jau turi „nepaprastą paklausą“ – „beveik 700 000“ žmonių rodo susidomėjimą.

 

„Starlink“ interneto paslauga remiasi sparčiai augančiu mikrosatelitų tinklu, išsidėsčiusiu Žemės orbitoje. „SpaceX“ į orbitą pasiuntė beveik 900 palydovų ir tai yra tik nedidelė dalis mega žvaigždyno, reikalingo pasaulinei interneto paslaugai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(75)
(33)
(42)

Komentarai (32)