Oregonas tapo pirmąja valstija, kurioje legalizuoti „magiškieji“ grybai; heroinas, kokainas, metamfetaminas ir kiti narkotikai – dekriminalizuoti  (2)

Kol dėmesį užvaldę JAV prezidento rinkimai, Oregone sprendžiamos žemiškesnės ir žmonėms svarbesnės problemos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-11-04 Oregonas tapo pirmąja valstija, kurioje legalizuoti „magiškieji“ grybai; heroinas, kokainas, metamfetaminas ir kiti narkotikai – dekriminalizuoti  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį Oregonas tapo pirmąja valstija kurioje legalizuota magiškųjų grybų terapija — o taip pat dekriminalizuoti maži kiekiai visų narkotikų kiekiai.

Grybų įstatymas, priemonė 109, leidžia kvalifikuotiems „padėjėjams” duoti pacientams psilocibino — psichodelinio grybų komponento — gerinant psichinę sveikatą, ir prižiūrėti juos terapijos metu licencijuotuose centruose.

Pagal naują įstatymą visi 21 metų sulaukę ir vyresni asmenys galės naudotis paslaugomis „asmeniniam vystymuisi." Bet „magiškųjų“ grybų įstatyminis statusas nebus toks, kaip kanapių. Psilobiciną bus leidžiama laikyti ir naudoti tik licencijuotose įstaigose.

 

 

Įstatyme rašoma, kad reguliavimo detalės, įskaitant ir padėjėjų kvalifikacijos reikalavimus, bus pateiktos per kitus du metus. Įstatymui pritarė 56.12% valstijos balsuotojų, rašo OregonLive.com

Valstija taip pat bus įrašyta istorijoje, patvirtinusi įstatymą, kuriuo dekriminalizuojamas narkotikų – tarp kurių heroinas, kokainas, oksikodonas ir metamfetaminas – mažų dozių turėjimas rašoma dokumente.

Įstatymas, pažymėtas numeriu 110, narkotikų turėjimą perkvalifikuoja į administracinius nusižengimus — panašius į eismo taisyklių pažeidimus — ir numato $ 100 baudą. Šie pinigai bus skiriami priklausomybių gydymui ir kitos su narkotikais susijusuios „žalos mažinimui“.

 

 

Antradienio balsavimo reultatai rodo, kad priemonė priimta 62 procentais balsų.

Natalie O'Neill
nypost.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(45)
(14)
(31)

Komentarai (2)