Elonas Muskas: Marse nusileisime anksčiau nei buvo galima tikėtis (Video)  (62)

Praėjusią savaitę Berlyne „SpaceX“ generalinis direktorius Elonas Muskas sakė esąs „labai įsitikinęs“, kad jo kosmoso kompanija žmones į Marsą nugabens jau 2026 metais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-12-07 Elonas Muskas: Marse nusileisime anksčiau nei buvo galima tikėtis (Video)  (62)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jeigu pasiseks, gal net po ketverių metų“, – pridūrė jis. „Mes norime per dvejus metus ten nusiųsti transporto priemonę be įgulos.“

Šie ambicingi planai priklauso nuo bendrovės erdvėlaivio „Starship“, suprojektuoto gabenti iki 100 keleivių arba 100 tonų krovinių tarp planetų, plėtros.

„SpaceX“ padarė didelę pažangą kurdama erdvėlaivį. Naujausias bendrovės prototipas, vadinamas SN8, šią savaitę atliks pirmąjį bandomąjį skrydį į 15 km aukštį. Iki šiol „SpaceX“ yra atlikusi du 152,4 metrų bandomuosius „Starship“ prototipų skrydžius.

 

Tačiau vis dar neaišku, kada „Starship“ pirmą kartą skris į orbitą su astronautais. Spalį „Mars Society“ renginio metu Elonas Muskas pažadėjo, kad tai bus padaryta per antrąjį laiko langą, kada Žemės ir Marso orbitos susilygina, t. y. 2024 metais.

 

„Starship“ įgulos laukia nelengva užduotis. Rugsėjo mėnesį įvykusiame „Mars summit“ viršūnių susitikime Muskas pabrėžė, kad kelionė bus „labai sunki ir pavojinga“, pridurdamas, kad yra „didelė tikimybė, kad kas nors gali mirti“.

Elono Musko interviu:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(68)
(2)
(66)

Komentarai (62)