Antrasis „Starship“ bandymas: raketa sprogo vos nusileidus, bet Elonas Muskas džiūgauja (Video, Papildyta)  (30)

Vakar, iš Boca Chica bandymų aikštelės (Teksasas), maždaug 16:45 val. vietos laiku į 12 km aukštį pakilo „Starship“ prototipas SN8. Visgi, nusileisdama raketa sprogo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-12-10 Antrasis „Starship“ bandymas: raketa sprogo vos nusileidus, bet Elonas Muskas džiūgauja (Video, Papildyta)  (30)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį, 16.35 val. vietos laiku iš Boca Chica bandymų aikštelės „Starship“ raketa bandė pakilti į 12 km aukštį, tačiau varikliai užgeso iki pakilimo likus 1,3 sekundės.

Vakar maždaug 16:45 val. vietos laiku atliktas antrasis SN8 prototipo bandymas. Tai iki šiol ambicingiausias „Starship“ raketos paleidimas, tačiau ne viskas vyko pagal planą.

Atrodė, kad didžioji dalis skrydžio buvo sėkminga, tačiau didžiulis prototipas pasirodė sunkiai nusileidžia. Raketa sprogo vos nusileidusi ant žemės. „Starship SN8“ prototipas paskendo liepsnose.

Raketos sprogimas maždaug nuo 1:54:50:

Pakilimo metu aukšta 50 metrų nerūdijančio plieno raketa uždegė tris „Raptor“ variklius. Vėliau vaizdo įraše matyti (1:49:50), kad trečiasis variklis gesinamas pasiekus aukščio tikslą. Maždaug po 1,5 minutės užgeso kitas „Raptor“ variklis. Vis dar neaišku, ar kurio nors užgesinimas buvo suplanuotas.

 

Visgi, iš vaizdo įrašo sprendžiant, atrodo, kad „Starship SN8“ nusileidimas buvo ganėtinai staigus ir kietas (1:54:40).

Panašu, kad „Starship SN8“ problema gali būti varikliai. Antradienį jie užgeso prieš raketos startą, o antrojo bandymo metu jie geso raketai esant ore.

Papildyta 15:40 val.

Visgi, „Starship SN8“ bandymas pavyko, kaip planuotas. Elonas Muskas „Twitter“ paskyroje išreiškė džiaugsmą, sakydamas „Marse, mes atkeliaujame!“.

 

Raketa pasiekė visus iškeltus tikslus – ji pakilo į 12,5 km aukštį, leisdamasi pasviro ant pilvo (kas bus daroma ir ateities skrydžiuose). Visgi, nors ir raketa nusileido tiksliai toje vietoje, kur ir turėjo leistis, jos greitis buvo per didelis, todėl jai palietus žemę įvyko didžiulis sprogimas. Tačiau dėl to Elonas Muskas nesuka galvos ir šį bandymą laiko pavykusiu.

„Variklių degimo prieš pat nusileidimą metu slėgis priešakiniame kuro bake buvo per žemas, todėl nusileidimo greitis buvo per didelis ir įvyko sprogimas, bet gavome visus duomenis, kurių mums reikėjo! Sveikinu „SpaceX“ komandą, po velnių!!“, – rašė E. Muskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(49)
(6)
(43)

Komentarai (30)

Susijusios žymos: