TKS vis tiek leidžia orą: dėl naujo nuotėkio Rusija priversta gabenti deguonį į kosminę stotį  ()

Rusijos kosmoso agentūra „Roscosmos“ teigia, kad situacija yra kontroliuojama, praneša „Deutsche Welle“. Tačiau tuo pat metu jie vis dar nežino, kur iš tikrųjų yra nuotėkis. Tuo tarpu deguonies atsargos ir oro slėgis toliau mažėja, todėl „Roscosmos“ pasiruošė vasario mėnesį pristatyti papildomą deguonį - tai paskutinė kelis mėnesius trukusios istorijos dalis, kuri kelia abejonių dėl 20 metų kosminės stoties būklės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad būtų aiškiau, TKS įgula rado ir užtaisė skylutę šių metų pradžioje. Po kelis mėnesius trukusių paieškų įgula pagaliau ją surado, paleisdami arbatos lapelius į orą ir stebėdami, kaip jie plaukia link neaptinkamo nuotėkio.

Pasak „Deutsche Welle“, dabartinis oro nuotėkis yra naujas atvejis. Nors TKS įgulos nariai nenurodė tikslios jo vietos, jie įtaria, kad jis yra netoli rusiško „Zvezda“ modulio, ir svarsto šią kosminės stoties dalį uždaryti, kad būtų išvengta problemų.

Oro praradimas kosminėje stotyje skamba pavojingai, tačiau „Roscosmos“ teigia, kad įgulos nariai yra saugūs ir kad situacija yra kontroliuojama. Anot kosmoso bendrovės, nutekėjimas yra labai mažas, jei prireiks, yra atsarginės sistemos.

„Mes turime šį nutekėjimą gana ilgai, rodiklis yra labai mažas, nieko neįvyko“, – Rusijos naujienų agentūrai „Interfax“ sakė „Roscosmos“ programos direktorius Sergejus Krikalevas.

„Vienas iš nutekėjimų buvo rastas ir sumažintas, tačiau jis vis dar išlieka“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(2)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: