Jei nugalėsite baimę – vaizdai užburs: pasidairykite nuo aukščiausio lauko lifto Europoje (Video)  ()

Aukščiausias Europos lauko liftas pakelia į svaiginančias aukštumas, nuo kur atsiveria kalnų ir mėlyno ežero vaizdai. Norėtumėte patys tai pamatyti savo akimis? Tuomet po pandemijos planuokite kelionę į Šveicariją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hammetschwand liftas įrengtas ant Burgenstokas (Bürgenstock) kalno šlaito. Liftas lankytojus iš požeminės stotelės į kalno viršūnę 153 metrų aukštyje pakelia per mažiau nei minutę, o tada jau galima gėrėtis žadą atimančia Liucernos ežero panorama. Pakilus į viršų, tilteliu galima nueiti iki paties kalno.

Liftas pastatytas 1905 m., išgyveno abu pasaulinius karus, atlaikė oro stichijas – ir iki šiol jo medžio ir plieno konstrukcija yra aukščiausias lauko liftas Europoje bei greičiausias lauko liftas pasaulyje.

 

Kai liftas buvo įrengtas prieš daugiau nei šimtą metų, kabina buvo pagaminta tiesiog iš medžio ir metalo plokščių. Tuomet pakilti į viršūnę reikėdavo trijų minučių.

Šiandien liftas jau išgyvenęs ne vieną remontą, sutvirtintas plienu, įrengtos stiklo sienos. Liftas tapo ne tik saugesnis, bet ir greitesnis. Praėjusiais metais jis vėl buvo uždarytas, dar kartą sutvirtintos jo konstrukcijos, ir lankytojai vėl juo naudotis gali nuo birželio.

 

Nors esantis saugus, liftas tikrai ne tiems, kurie bijo aukščio. Bet jeigu išdrįsite nugalėti savo baimę, ši pramoga padovanos vienus gražiausių Šveicarijos Alpių vaizdų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(32)
(2)
(30)

Komentarai ()