„Lockheed Martin“ pasirašė 4,9 milijardo JAV dolerių vertės sutartį dėl raketų perspėjimo palydovų: pastebės raketos paleidimą iš bet kurios Žemės vietos  ()

„Lockheed Martin“, vienas geriausių JAV ginklų tiekėjų Pentagonui, pasirašė 4,9 mlrd. JAV dolerių vertės sutartį dėl trijų raketų perspėjimo palydovų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sutartis reiškia, kad „Lockheed Martin“ gamins, surinks, integruos, išbandys ir pristatys tris naujos kartos geosinchroninius Žemės orbitoje skriesiančius palydovus.

Naujiena internete pasidalijo JAV gynybos departamentas.

Šiuos raketų perspėjimo palydovus valdys JAV kosmoso pajėgos ir jie bus naudojami norint įspėti apie balistinės ar taktinės raketos paleidimą iš bet kurios Žemės vietos.

 

Sausio 4 d. modifikuotoje „Lockheed Martin“ sutartyje nurodoma, kad „darbai bus atlikti Sunnyvale, Kalifornijoje, ir tikimasi, kad jie bus baigti 2028 m. gegužės 31 d.“ Sutartis taip pat apima antžeminę sistemos programinę įrangą ir unikalią antžeminę misiją.

Jeigu viskas vyks pagal planą, pirmasis GEO palydovas galėtų būti iškeltas iki 2025 m., pranešė „Space News“.

 

Kosminės erdvės ir raketų sistemų centro kosminės plėtros vadovas pulkininkas Dennisas Bythewoodas 2019 m. sakė, kad „naujos kartos geosinchroniniai palydovai yra kritinė JAV raketų perspėjimo architektūros dalis, kuri pateiks galingą, ginamą sistemą kovai su ryžtingais priešininkais.“

Šie trys naujos kartos geosinchroniniai palydovai pagerins gynybą visame pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(1)
(18)

Komentarai ()