Amžiaus projektas prasideda: Kinija jau pradeda pirmosios kosminės stoties statybos darbus (Video)  (1)

Kinija pradeda tris misijas, siekdama pradėti savo kosminės stoties statybas, praneša „SpaceNews“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos raketų technologijų akademija (China Academy of Launch Vehicle Technology, CALT) baigia raketų apdailą, kurios iškels pirmąjį šalies kosminės stoties modulį, taip pat krovininį ir degalų papildymo erdvėlaivį.

Pasak „SpaceNews“, Kinija planuoja pastatyti savo trijų modulių kosminę stotį per 11 planuojamų misijų. Šalis taip pat planuoja pradėti įgulos misiją naudodama vieną iš tų pačių raketų.

 

Kinijos raketų technologijų akademijos sukurta sunkioji nešančioji raketa „Long March 5B“ yra skirta į orbitą iškelti pirmąjį modulį, kurio svoris siekia 22 tonas. Jį iškelti ketinama jau šį pavasarį, bet kada tiksliai – kol kas neaišku.

„Netrukus baigsime statyti pirmąją Kinijos orbitinę kosminę stotį, atitinkančią pažangiausius pasaulio standartus, ir atliksime plataus masto mokslinius kosmoso tyrimus“, – valstybės naujienoms sakė Kinijos kosminių skrydžių programos vyriausiasis inžinierius Zhou Jianping.

„Mes tvirtai tikime, kad tai bus svarbus vaidmuo mokslinio žmonijos tyrinėjimo priešakyje ir mūsų kosmoso technologijų plėtroje“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(39)
(2)
(37)

Komentarai (1)