Geros naujienos - patvirtinta vakcina saugos ir nuo mutavusio SARS-CoV-2  ()

Kol kas dar nerecenzuotame tyrime skelbiama, kad „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurta COVID-19 vakcina, atrodo, yra veiksminga prieš 16 skirtingų koronaviruso mutacijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pranešė „Reuters“, „Pfizer“ ir Teksaso universiteto mokslininkų tyrimas rodo, kad vakcinos nereikės tobulinti, idant ši būtų būtų efektyvi kovoje su iš pažiūros labiau užkrečiamu koronaviruso variantu, kuris atsirado Jungtinėje Karalystėje.

Britų variantas, žinomas kaip B117, neseniai buvo aptiktas Jungtinėse Valstijose tarp žmonių, kurie net nebuvo nuvykę į JK – o tai rodo viruso paplitimą bendruomenėje.

Virusinės mutacijos yra tipiškas atvejis, ir kol kas nėra jokių įrodymų, kad dėl jų COVID-19 būtų tapęs savaime pavojingesniu. Vakcinų kūrėjai sako, kad prireikus skiepus galima būtų nesunkiai pakoreguoti, kad būtų atsižvelgta į naujus viruso variantus – bet kol kas dar nėra jokio ženklo, kad dabar tai būtų būtina.

„Mes išbandėme 16 skirtingų mutacijų – ir nė viena iš jų nepasižymėjo jokiu reikšmingu poveikiu. Tai yra gera žinia, – ketvirtadienį sakė „Pfizer“ mokslininkas Philas Dormitzeris. – Bet tai nereiškia, kad nereikšminga bus ir 17-oji“.

Parengta pagal „Business Insider“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()