„iPhone“ gali sustabdyti kai kurių žmonių širdis? Eksperimentas parodė nerimą keliantį faktą  ()

„iPhone 12“ linija sugrąžino „MagSafe“ technologiją, leidžiančią belaidį įkroviklį prikabinti tiesiai prie telefono. Tai yra iš tikrųjų patogus įkrovimo būdas, atveriantis duris patiems įvairiausiems priedams. Dar jis gali sustabdyti kai kurių žmonių širdis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„iPhone 12“ sugrąžino jau kiek anksčiau matytą „MagSafe“ technologiją. Trumpai - telefono nugarėlėje yra magnetų žiedas, kuris leidžia prie jo prikabinti specialų „MagSafe“ įkroviklį.

Sakysite, kad čia nieko įdomaus - kuo blogai įkroviklį prijungti prie lizdo? Niekuo, tačiau „MagSafe“ kada nors leis „Apple“ gaminti telefonus be lizdų. Ir taip kompanija galės parduoti daugiau aksesuarų savo telefonams.

Kita vertus, naudotojui tai irgi patogu. „MagSafe“ įkroviklį galima prikabinti labai greitai - juk tai tėra belaidis įkroviklis su magnetais. Naudojant kitus belaidžius įkroviklius, telefonu sunku naudotis.

Galiausiai, tai atveria duris visai eilei skirtingų aksesuarų. Pavyzdžiui, automobiliniai telefono laikikliai gali naudoti tuo pačius magnetus, o ir „MagSafe“ telefonų dėklų su papildomomis baterijomis jau yra.

 

Kai „iPhone 12“ dar buvo visai naujas, kai kurie žmonės ėmė abejoti, ar šių telefonų magnetai nepakenks kreditinėms kortelėms. Atrodo, kad šios baimės buvo nepamatuotos. Kita vertus, „iPhone 12“ gali pridaryti šiek tiek kitokių bėdų - jis gali sustabdyti širdies implantus.

„Heart Rhythm Journal“ publikuotas straipsnis, kuriame aprašomas eksperimentas - kai „iPhone 12“ yra laikomas arti „Medtronic“ kompanijos širdies stimuliatoriaus, implantas nustoja veikti. Nereikia jokių ypatingai neatsargių veiksmų - tiesiog nuo buvimo šalia magnetų stimuliatorius ima ir išsijungia.

 

„Apple“ niekada neteigė, kad „iPhone 12“ yra saugus visiems žmonėms visose situacijose. Tiesą sakant, kompanija rašo, kad telefone esantys magnetai, siųstuvai ir imtuvai gali trikdyti medicininius prietaisus. Tačiau čia pat priduriama, kad nors „iPhone 12“ turi daugiau magnetų nei ankstesni telefono modeliai, gamintojas nemano, kad pavojus sveikatai bus didesnis.

Iš tikrųjų, kaltinti „iPhone 12“ nėra labai prasminga. Greičiausiai „Medtronic“ turės atnaujinti savo širdies stimuliatorių liniją, nes magnetų turi ne tik „iPhone 12“, bet ir daugybė kitų išmaniųjų prietaisų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(3)
(-2)

Komentarai ()