Gal norite namo Italijoje vos už 1 eurą? Dar ir primokės už jų remontą (Video)  (1)

Per pastaruosius metus vienas po kito miesteliai Italijoje skelbia istorinius savo namus išparduodantys po 1 Eur. Prie jų jungiasi dar vienas – Troina, tačiau šis Sicilijos miestas gundo dar labiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Troina yra nedidelis miestelis, įsikūręs Nebrodžio kalnuose – didžiausiame Sicilijos nacionaliniame parke. Apsuptas skardžių ir ežerų, suteikiantis nepakartojamą vaizdą į Etnos kalną ir skaičiuojantis 9 tūkst. metų istoriją jis prieš pora metų buvo oficialiai pripažintas kaip vienas gražiausių Italijos miestų.

Tačiau kaip ir daugelis kitų nedidelių šalies miestų, Troina susidūrė su mažėjančios populiacijos problema. Jauni žmonės išvyksta kurti gyvenimo didesniuose miestuose, kur gali susirasti norimus darbus, o senieji gyventojai palaipsniui išmiršta.

CNN skelbia, kad Troinos valdžia dėl to sumanė prisijungti prie jau kitų miestų patikrintos schemos – nebegyvenamus namus pasiūlyti įsigyti vos už 1 Eur. Iki sausio mėnesio pabaigos ketinama parodyti 30 tokių būstų, vėliau – dar 100.

 

Žinoma, nėra taip, kad pirkėjui tereikėtų išleisti tą 1 eurą. Naujieji savininkai turės palikti 5 tūkst. Eur užstatą, kuris bus grąžintas įvykdžius renovavimo sąlygas. Reikalaujama, kad namas būtų renovuotas per griežtus nustatytus terminus.

Planą reikia pateikti per metus, darbus pradėti – per dvejus, o juos baigti – per trejus metus po įsigijimo. Labai panašias sąlygas skelbia visi Italijos miestai, siūlantys tokį pigų nekilnojamąjį turtą.

 

Tačiau Troina žengia žingsniu toliau – pats miestas pasiūlys iki 25 tūkst. Eur, kad padėtų renovuoti namą. Žadama, kad galima gauti iki 15 tūkst. Eur renovacijai ir iki 10 tūkst. – energijos taupymo sprendimų įgyvendinimui.

Be to, naujieji savininkai bus trejiems metams atleisti nuo miesto paslaugų ir nuosavybės mokesčių.

Jeigu nesate nusiteikęs ilgiems renovacijos darbams, bet vis tiek norėtumėte tapti nuolatiniu Troinos gyventoju, miestas turi labai gundantį pasiūlymą ir tokiems žmonėms. Miesto valdžia žada skirti iki 8 tūkst. Eur, kad įsigytumėte būstą, kuriam nereikia renovacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(31)
(1)
(30)

Komentarai (1)