Tokių pasekmių niekas nesitikėjo: išjungtas „Flash“ sukėlė didžiulę geležinkelių eismo suirutę  (6)

Dar 2017 metais įmonė „Adobe“ paskelbė, kad 2020 m. pabaigoje išjungs savo atgyvenusią technologiją „Flash“. Ir šiemet sausio 12 dieną būtent tai ir padarė – deaktyvavo „Flash“ diegimą visame pasaulyje. Bet „Adobe“ nenumatė vienos įdomios pasekmės: dėl šio veiksmo Kinijoje, Liaoningo provincijoje, kilo didžiulė geležinkelių eismo suirutė, rašo „Ars Technica“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos valstybinės įmonės „China Railway Shenyang“ sistemose „Flash“ pagrindu sukurta programinė įranga kiekvieną dieną yra naudojama geležinkelių veiklos planavimui. O nustojus veikti tai programinei įrangai įmonės darbuotojai negalėjo pamatyti traukinių eismo diagramų, sudaryti traukinių eiliškumo grafikų ir suplanuoti vėžių perjungimus.

Todėl geležinkelio kompanija iš esmės negalėjo paleisti traukinių, dėl ko „visiškai išsijungė geležinkelių eismas Daliane, Liaoningo provincijoje“, rašė leidinys „Apple Daily“.

Po dienos chaoso geležinkeliečiai rado sprendimą: į jų sistemas buvo įdiegta senesnė „Flash“ versija, kurioje dar nebuvo suprogramuotas savaiminio išsijungimo kodas. Ši senesnė versija buvo įdiegta sausio 13 d. ankstyvą rytą, po ko vėl buvo paleistas traukinių eismas.

Kinijos interneto erdvėje po šio incidento pasipylė kaltinimai ir pašaipos. Skaitmeninėje erdvėje atsirado pastebėjimų, kad geležinkelio įmonės valdytojai turėjo iš anksto numatyti šią problemą ir dar gerokai anksčiau pereiti prie sistemų, kuriose nenaudojamos „Flash“ technologijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(48)
(2)
(46)

Komentarai (6)