Pabudęs jūrų vėplys liko nustebęs: miegodamas ant ledkalnio nudreifavo tūkstančius kilometrų per vandenyną - kas dabar jo laukia? (Video)  (2)

Ko gero nepavydėtina situacija – jūrų vėplys, miegojęs ant ledkalnio, iš Arkties nudreifavo iki Šiaurės Airijos, kur paprastai jie negyvena.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Na, bent jau toks paaiškinimas siūlomas šiam netikėtam įvykiui. Sumišusį jūrų vėplį pastebėjo pasivaikščioti išėję vietiniai gyventojai, skelbia britų laikraštis „The Independent“.

„Kartu su dukra vaikštinėjome paplūdimyje prie švyturio“, – „The Independent“ sakė Airijos gyventojas Keris Alanas Houlihanas. „Jis išniro iš vandens, užsiropštė ant uolų ir parodė mums nedidelį šou.“

„Iš pradžių maniau, jog tai ruonis, bet tada mes pamatėme iltis“, – sakė Houlihanas. „Jis tarsi pašoko ant uolų. Jis buvo masyvus – maždaug jaučio ar karvės dydžio, tiesiog didžiulis.“

 

Houlihano padarytame vaizdo įraše matyti, kaip masyvus žinduolis nepatogiai įsitaisęs ant netoliese esančios uolos.

Jūrų vėpliai dažniausiai gyvena Arktyje. Ekspertai mano, kad vargšas gyvūnas galėjo atplaukti iki pat Airijos užmigęs ant ledkalnio.

Kevinas Flannery, jūrų biologas ir vietinio akvariumo „Dingle Oceanworld“ direktorius, „The Independent“ teigė, kad tai yra „pirmasis patvirtintas jūrų vėplio pastebėjimas“ Airijoje.

 

„Jis yra iš Arkties“, – sakė Flannery. „Manau, kad jis užmigo ant ledkalnio ir nutolo nuo kranto, o tada jis nuplaukė per toli, į Atlanto vandenyno vidurį ar kur nors žemiau prie Grenlandijos. Jis tūrėtų būti ganėtinai pavargęs ir išalkęs dėl to“.

Prieš leidžiantis į ilgą kelionę atgal, keliauninkui reikia gerai pailsėti ir pasimaitinti. Tikimasi, kad jis ras tinkamo ėdesio naujoje jam neįprastoje aplinkoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(0)
(21)

Komentarai (2)