Įspūdingas ugnikalnio išsiveržimas Rusijoje vilioja bebaimius turistus: dėl lavos bombų lenda mirčiai į nasrus (Video)  ()

Ugnikalnio išsiveržimas Rusijos Tolimuosiuose Rytuose esančiame pusiasalyje pritraukė nuotykių ieškančių turistų, rizikuojančių savo gyvybėmis dėl vaizdingų nuotraukų, tačiau tai pastarosiomis dienomis sukėlė nerimo vietos gelbėjimo tarnybų darbuotojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dideliu vulkaniniu aktyvumu pasižyminčiame Kamčiatkos pusiasalyje esantis 4 750 metrų aukščio Kliučių ugnikalnis yra aukščiausias Eurazijoje ir vienas didžiausių veikiančių vulkanų pasaulyje.

Praėjusį mėnesį išsiveržimas įvyko jo šiaurės vakarų šlaite – atsivėrusi šoninė stemplė liejo lavą ir spjaudė vulkanines bombas.

Pastarosiomis dienomis virtinės smalsių turistų lipo ugnikalnio šlaitu darytis asmenukių ant kraterio krašto su besiveržiančia lava fone, o kai kas netgi kepėsi dešrelės virš įkaitusių uolienų.

 

Kamčiatkos reagavimo į ugnikalnių išsiveržimus grupė (KVERT) savo pranešime nurodė, kad pirmadienį išsiveržimo intensyvumas jau buvo „pastebimai sumažėjęs“.

Vis dėlto gelbėtojai vis tiek įspėja nuotykių ieškančius turistus, jų asmenukėms plintant socialiniuose tinkluose.

 

„Tai yra pavojinga. Šie žmonės yra nutrūktgalviai, ir jiems pasisekė, kad [vulkaninės bombos] nepataikė kam nors į galvą“, – naujienų agentūrai „RIA Novosti“ praėjusią savaitę sakė KVERT vadovė Olga Girina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()