Kinijoje atidarytas banguotas tiltas: vieniems kelia baimę, o kitiems atrodo netikras - drąsiausi išbando ir beprotiškas pramogas  ()

Kinijoje atidarytas 100 m ilgio „banguotas“ tiltas, kuris kai kuriems žmonėms atrodo toks beprotiškas, jog jie net abejoja, ar jis tikrai egzistuoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ruji tiltas, nutiestas Džedziango provincijoje, pirmą kartą visuomenei buvo parodytas 2017 metais, o jo atidarymas įvyko 2020 metais.

Iš pradžių šio tilto dizainas buvo vertinamas skeptiškai: nepatikimai atrodantys pėsčiųjų takai, iškilę 140 m virš žemės, atrodė nerealistiškai.

„Man norėtųsi geresnių turėklų“, - rašė vienas žmogus. „Man atrodo, kad jis yra netikras“, - pareiškė kitas.

Tačiau nuo to karto tarp dviejų kalnų nutiestas tiltas tapo milžiniška turistų atrakcija: nuo tada, kai buvo atidarytas, tiltą išbandė daugiau kaip 200 tūkst. drąsių lankytojų.

Šio tilto dizainą įkvėpė žalsvos spalvos ceremoninis skeptras ruji – išlenktos formos talismanas, kinų folklore simbolizuojantis galią ir sėkmę.

 

Šį tiltą sudaro trys banguoti tiltai, kuriuose yra daug stiklo.

Kalbėdami apie tilto dizainą, jo kūrėjai aiškino: „Perėjus šiuo persipynusiu ir banguojančiu tiltu, lankytojus apima ypatingas potyris“.

„Tvirta ir švelni tilto forma yra tobulai įsiliejusi į gamtinę aplinką, lygiai kaip žalsvas ruji danguje ar kaip pasakiškos šilko klostės“.

Kinijoje taip pat yra ilgiausias ir aukščiausias tiltai pasaulyje.

420 m ilgio tiltas stikliniu dugnu, iškilęs 300 m virš žemės, pirmąkart buvo atidarytas 2016 metais.

 

Tiltu, kurį suprojektavo Izraelio architektas Haimas Dotanas, turistai gali vaikščioti, o drąsesni gali nuo jo nušokti, prisirišę prie tamprios gumos, arba nučiuožti lynu.

Portugalijoje praėjusiais metais taip pat buvo atidarytas 597,6 m ilgio tiltas stikliniu dugnu.

Jis yra iškilęs 172 m virš žemės ir atveria vaizdą į upę ir uolas apačioje. Šis tiltas taip pat yra laikomas ilgiausiu pakabintu pėsčiųjų tiltu pasaulyje.

2018 metais Kinija taip pat atvėrė 17,5 mlrd. eurų kainavusį ir 54 km besidriekiantį tiltą nuo Honkongo iki Makao. Tai ilgiausias tiltas, kada nors pastatytas per jūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: