Popierinis butelis? Norėtumėte! Štai kaip didžiulės korporacijos apsimeta besirūpinančios ekologija (Foto, Video)  ()

Jei dar negirdėjote apie „žaliąjį smegenų plovimą“, tai korporacijų ir įmonių koncepcija, leidžianti savo produktams ar praktikai atrodyti ekologiškiau nei yra iš tikrųjų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinomas pavyzdys yra „Volkswagen“ dyzelgeito skandalas. 2015 m. „Volkswagen“ į savo dyzelinius variklius įdiegė programinę įrangą, kuri klastojo išmetamų teršalų rodiklius, todėl vartotojai manė perkantys daug ekologiškesnį automobilį nei jis yra iš tikrųjų.

Dabar dėmesio susilaukė kosmetikos prekės ženklas „Innisfree“ dėl savo ekologiško „popierinio butelio“. Butelio priekyje yra net tekstas su užrašu „Labas, aš esu popierinis butelis“, tik paaiškėjo, kad jo viduje yra antras plastikinis butelis.

작년에 산 이니스프리 세럼. "플라스틱 최소화 종이 보틀" 을 내세우며 적극 판촉을 하기에 다른 제품을 집어들었다가 이걸 샀는데. 다 쓰고나서 안쪽이 궁금해 갈라보니 떡하니 플라스틱 병이 나온다. 완전 그린워시 사기 아니야? 배신감에 소비자고발센터에 접수는 했는데... #이니스프리불매 #그린워시 #플라스틱제로

Posted by 박영선 on 2021 m. balandžio 5 d., pirmadienis

 

Kaip praneša „Korea Herald“, „Facebook“ narys grupėje „No Plastic Shopping“ paskelbė, kad, atradęs viduje esantį plastikinį butelį, jaučiasi išduotas, ir pateikė firmai skundą dėl „žaliojo smegenų plovimo“ (angl. greenwashing).

 

Po daugybės kritikos Pietų Korėjoje įmonė patikslino, kad etiketė „Labas, aš esu popierinis butelis“ nurodo tik popierinį butelį aplink plastikinį butelį.

„Šis produktas vadinamas „popieriniu buteliu“, kad būtų lengviau paaiškinti popieriaus etikečių, vyniojamų už butelio ribų, vaidmenį“, – „BBC News“ sakė „Innisfree“ atstovas. „Tačiau mes suprantame, kad visa talpa gali būti vertinama kaip popierinė medžiaga dėl produkto pavadinimo. Mes labai apgailestaujame dėl sukeltos painiavos ir stengsimės jums pateikti tikslesnę informaciją.“

Bendrovė pridūrė, kad vidiniame butelyje plastiko sunaudojama 51,8 proc. mažiau nei įprastose pakuotėse.

„Innisfree“ išleido žaliosios arbatos sėklų serumo popierinį buteliuką, ant talpos uždėdama popierinę pakuotę“, rašoma „Innisfree“ svetainėje. „Kompanija prisijungė prie „mažiau plastiko“ judėjimo sumažindama plastiko naudojimą inde maždaug 52 % (palyginti su ankstesniu didelio dydžio indeliu, kuriame buvo 160 ml), o jo dangtelyje ir petelyje sunaudota 10 % perdirbto plastiko. Tiek popierinį butelį, tiek lengvesnį plastiką galima panaudoti ir perdirbti.

 

Nors buteliuke yra plastikinio ir popierinio butelio pakuotės perdirbimo instrukcijos, paaiškinimu įsitikino ne visi.

„Daugelis tų, kurie pasirinko konkretų produktą, bandė sumažinti žalingą poveikį aplinkai“, – „Korea Herald“ sakė pradinis skundo pateikėjas. „Manau, kad įmonė jais pasinaudojo“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()