Šokoladas pusryčiams - sveika? Naujas tyrimas pateikė stebinančius rezultatus  ()

Pieniško šokolado valgymas vos pabudus atrodo kaip prasta mintis ir tiesus kelias į nemalonų svorio augimą. Tačiau naujas Ispanijos ir Jungtinės Karalystės mokslininkų tyrimas, kad bent jau kai kuriems žmonėms šokoladiniai pusryčiai gali padėti efektyviau deginti riebalus ir kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmogaus metabolizmas vis dar nėra gerai suprantamas mechanizmas. Savaime aišku, maisto pasirinkimas yra labai svarbus, bet svarbu ne tik tai, ką valgome, bet ir kada valgome. Štai šokoladas bent jau kai kuriems žmonėms gali būti ir pakankamai sveikas pasirinkimas net ir pusryčiams.

Mokslininkai pakvietė 19 menopauzę išgyvenusių moterų dalyvauti tyrime. Šiame gyvenimo laikotarpyje moterys dažnai sunkiai  gali palaikyti sveiką kūno svorį. Tai, žinoma, gali būti sunkus psichologinis išbandymas, bet turi neigiamą poveikį ir fizinei sveikatai. Dalis tyrimo dalyvių kiekvieną rytą valgė 100 gramų šokolado - šį desertą jos valgė nepraėjus valandai po pabudimo. Kita grupė šokoladą valgė vakare, valandos laikotarpyje prieš miegą.

Nei viena dalyvių grupė nepatyrė svorio augimo. Taip, šokoladas turi nemažai kalorijų, bet jis taip pat efektyviai mažina apetitą. Tačiau šokoladą vis tiek geriau valgyti ryte.

Ryte suvalgius šokolado porciją metabolizmas pagerėja. Kūnas efektyviau degina riebalus, susinormalizuoja cukraus kiekis kraujyje. Labai svarbu tai, kad šokoladas suvalgomas vienu prisėdimu, o ne valgomas po truputį visą dieną.

 

Vakare valgomas šokoladas irgi turi naudos, bet tuomet dalis gerojo poveikio yra tiesiog pramiegama. Taigi, mokslininkai rekomenduoja šokoladą valgyti ryte, jei šis saldumynas jums apskritai patinka. Tiesa, šis tyrimas buvo pakankamai mažas ir apėmė tik menopauzę išgyvenusias moteris. Reikės išsamesnių tyrimų, kad sužinotume, kaip rytinis šokoladas paveikia vyrus ir jaunesnius žmones.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(5)
(4)

Komentarai ()