Niekaip nepavyksta numesti svorio? Mokslininkai sukūrė precendento neturintį svorio metimo prietaisą - kai kurie jį apibūdino kaip „kankinimo priemonę“ (Foto, Video)  (1)

Mokslininkai sukūrė precedento neturintį svorio metimo prietaisą, galintį kovoti su visuotine nutukimo epidemija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prietaisas magnetiškai užspaudžia jūsų žandikaulį, rodo neseniai „British Dental Journal“ paskelbtas tyrimas. Kai kurie jį jau spėjo apibūdinti kaip „kankinimo priemonę“.

Kad būtų aiškiau: tai yra prietaisas, skirtas magnetiškai užfiksuoti žandikaulį „tik skysčių ir kalbos“ padėtyje. Keista, kad tai gali išgelbėti gyvybes.

Magnetinis „žandikaulio spaustukas“, neleidžiantis persivalgyti

Šis prietaisas, vadinamas „DentalSlim Diet Control“, profesionaliai odontologo pritaikomas prie apatinių ir viršutinių galinių dantų. Naudojant magnetinius įtaisus, naudojami fiksavimo varžtai, pagaminti pagal unikalias kiekvieno žmogaus burnos specifikacijas. Tai tikriausiai skamba viduramžiškai, tačiau tiems, kurie pavargo kovoti su savo antsvoriu, tai tarsi išsigelbėjimas - ši žandikaulį fiksuojanti konstrukcija neleidžia burnai atsiverti daugiau nei 2 mm, o tai reiškia, kad žmogus galės gerti skysčius, kvėpuoti ir kalbėti.

 

Tyrimo dalyviai, naudodami šį prietaisą, per dvi savaites numetė vidutiniškai 6,36 kg ir pranešė, kad jaučiasi motyvuoti toliau mesti svorį.

Pasak Otago sveikatos mokslų universiteto profesoriaus Paulo Bruntono, prietaisas taps veiksminga, saugia ir pigia priemone žmonėms, kovojantiems su nutukimu. Bet kuris odontologas gali tai įdėti į burną, ir, nelaimės atveju vartotojas gali atleisti burnos spaustuką. Taigi, prietaisas gali būti naudojamas pakartotinai.

„Pagrindinė kliūtis žmonėms sėkmingai sulieknėti yra valios stoka, o šis prietaisas padeda nustatyti naujus įpročius, leidžiančius tam tikrą laiką laikytis mažai kalorijų turinčios dietos“, - sakė Bruntonas.

 

„Tai tikrai paspartina procesą. Tai neinvazinė, ekonomiška ir patraukli chirurginių procedūrų alternatyva“, - sako jis. „Faktas yra tai, kad naudojant šį įrenginį, nėra jokių neigiamų pasekmių“.

Magnetinis „žandikaulio spaustukas“ gali išgelbėti gyvybes

Kol jūs svarstote, kad šis daiktas primena viduramžių kankinimus, pakalbėkime apie faktus.

1,9 milijardo suaugusiųjų visame pasaulyje turi antsvorį, o dar 650 milijonų kenčia nuo nutukimo. Nutukimas ir antsvoris yra susijęs su 2,8 mln. mirčių kasmet, o iki 2030 m. 57 proc. pasaulio suaugusių žmonių bus nutukę ar turintys antsvorio.

 

„Be to, žmogui gali pasireikšti psichologiniai simptomai, įskaitant gėdą, depresiją, savigarbos praradimą. Nutukę žmonės gali patirti valgymo sutrikimų kartu su stigmatizavimu ir diskriminacija“, - tinklaraščio įraše pridūrė Bruntonas.

Visgi, šis prietaisas gali būti ne pati patraukliausia savanoriškos dietos ir mankštos alternatyva, tačiau žmonėms, kuriems nebeliko galimybių arba kuriems dėl liguisto nutukimo neleidžiama atlikti kritinių operacijų, tai galėtų būti nebloga išeitis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(5)
(10)

Komentarai (1)