Brazilijoje pirmą kartą per 64 metus iškrito sniegas: dėl tikėtino poveikio žemės ūkiui jau pakilo cukraus ir kavos kainos (Foto, Video)  (4)

Sniegas nuklojo mažiausiai 33 Brazilijos miestus. Prognozuojamas neigiamas poveikis žemės ūkiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Business Insider“ duomenimis, Brazilijoje pirmą kartą per 64 metus iškrito sniegas dėl poliarinės oro masės, keliaujančios šalies subtropinio centro-pietų link. Šį įvykį greičiausiai sukėlė klimato kaita, tačiau tai nesutrukdė brazilams stebėtis ir džiaugtis sniegu, kuris dengė jų gatves ir namus.

„Man 62 metai ir niekada nemačiau sniego. Matyti gamtos grožį yra kažkas neapsakomo“, – sakė sunkvežimio vairuotojas Iodoras Goncalvesas Marquesas.

Bet tai, kas gražu, nebūtinai yra gera žinia. Rio Grande do Sul valstijoje dėl sniego kilo pavojus žemės ūkiui. Tai reiškia, kad kavai, cukranendrėms ir apelsinams iškilo grėsmė. Dėl to kavos ir cukraus kainos visame pasaulyje jau ėmė kilti.

 

Tiems, kurie galvoja, kad sniegas nėra susijęs su globaliniu atšilimu, svarbu įsiklausyti į Aplinkos apsaugos fondo žodžius.

„Tai gali atrodyti priešingai, tačiau daugiau sniego per žiemos audras yra tikėtinas klimato kaitos rezultatas. Taip yra todėl, kad šiltesnė planeta į atmosferą išgarina daugiau vandens. Dėl to padidėjusi drėgmė reiškia daugiau kritulių gausaus sniego ar lietaus pavidalu“, – rašo Aplinkos apsaugos fondas.

„Climate Central“ taip pat sutinka su šiuo faktu.

 

 

„Globalinis atšilimas iš tikrųjų gali lemti didesnį sniego kiekį šaltesniuose regionuose artimiausiu ar vidutiniu laikotarpiu. Taip yra todėl, kad šiltesnis oras „sulaiko“ daugiau drėgmės ir ta papildoma drėgmė gali iškristi kaip sniegas, kai temperatūra yra žemesnė nei 0 °C“, – rašo tyrėjai.

Visa tai reiškia, kad mūsų šiltėjanti planeta išmeta sniegą tose vietovėse, kuriose to niekada nebuvo, ir tai nėra gerai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)

Komentarai (4)