Paprasčiausias būdas apsaugoti savo širdį - ar laikotės šios labai paprastos taisyklės?  ()

Kasmet milijonai žmonių miršta dėl širdies ligų. Dažnai jos apie save neinformuoja simptomais - jūs galite ir nežinoti, kad jūsų širdyje prasideda gyvybei pavojingi pokyčiai. Ką galite daryti, kad apsaugotumėte savo širdį? Šį tą galite nuveikti jau dabar.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakelkite stiklinę vandens - kaip tostą, kaip tikrą palinkėjimą sveikatos. Pakelkite ir išgerkite. Pajuskite, kaip jis užpildo jus gyvybe. Nes greičiausiai jums jos trūksta.

Na, trūksta daugeliui. Kaip rodo nauji tyrimai, dauguma suaugusių žmonių geria nepakankamai vandens. Moterims rekomenduojama per dieną išgerti 1,6-2,1 litrą, vyrams - 2-3 litrus. Aišku, į šį skaičių įeina visi žmogaus suvartojami skysčiai, bet turėkite omenyje, kad kai kurie mūsų gėrimai yra diuretikai - jie skatina šlapimo susidarymą.

O čia tai kainos! Kinai rodo ką reiškia tikras išpardavimas: TOP 14 AliExpress bestselerių, kurie dabar dar pigiau nei kainavo šį pavasarį be PVM
2462

AliExpress kiekvieną sezoną rengia grandiozinius išpardavimus, kurių metu galima gauti tikrai gerų prekių už fantastiškai mažas kainas. Šiuo metu kaip tik prasideda paskutinė, baigiamoji vasaros išpardavimo akcija, o kai kurios kainos tokios, kad pramušė dugną.

Išsamiau

Kai žmogui trūksta vandens, jo kūnas ima tausoti resursus, ribodamas kai kurias veiklas. Imuninė sistema tuomet prasčiau kovoja su uždegiminiais procesais. Be to, mokslininkai nustatė, kad geriant nepakankamai vandens storėja širdies sienelės, o tai didina infarkto riziką.

Tyrime dalyvavo 15792 žmonės. Tyrimo pradžioje jų amžius buvo 44-66 metai. Jie buvo reguliariai lankomi ir tiriami, tyrimo pabaigoje dalyvių amžius buvo 70-90 metų. Mokslininkai matavo natrio kiekį dalyvių kraujo serume, kuris yra tiesiogiai susijęs su suvartojamų skysčių kiekiu. Aukštesnis natrio kiekis buvo akivaizdžiai susijęs su didesne širdies nepakankamumo rizika.

 

Šis tyrimas taip pat parodė, kad vandens gėrimas yra labai svarbus visą gyvenimą. Norint sumažinti serumo natrio koncentraciją, nepakaks išgerti vandens stiklinę. Būtina vandenį gerti reguliariai ir tai paversti viso gyvenimo įpročiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(46)
(4)
(42)

Komentarai ()