Kodėl per pagirias taip norisi nesveiko maisto? Atsakymas nėra toks paprastas - viskas prasideda dar smegenyse  ()

Po daugumos linksmybių, kuriose būna gausu alkoholio, kitą rytą laukia ne toks linksmas jausmas – pagirios. Dažnai prabudę skaudančia galva norime tik vandens ir nesveiko, greito maisto. Ar kada susimąstėte, kodėl organizmas reikalauja būtent jo?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsakymas nėra paprastas

Kai geriate alkoholį, jūsų organizmas patiria įvairių pokyčių. Tai apima ir maisto, kurio trokštate, rūšies pokyčius. Įdomu tai, kad alkoholio vartojimas skatina smegenis išskirti galaniną – neurocheminę medžiagą, skatinančią riebaus maisto poreikį.

Kai pabundate, galanino kiekis smegenyse vis dar būna didesnis nei įprastai. Dėl to norisi tik lėkštės nesibaigiančių gruzdintų bulvyčių ir didžiulio pusryčių sumuštinio.

Atsižvelgiant į nemalonų pagirių pobūdį, nenuostabu, kad ieškome paguodos maisto – riebių patiekalų. Vis dėlto, atsižvelgiant į galanino poveikį, galima drąsiai teigti, kad šis potraukis yra labiau neurocheminių medžiagų sukeltas mąstymas.

Žinoma, jeigu apsinuodijote alkoholiu, kitą rytą jūsų organizmas tiesiog patiria angliavandenių stygių, tad ieško greičiausio būdo jį atgauti, kas šiuo atveju tampa nesveikas ir riebalų kupinas maistas.

 

Iš tiesų, riebus maistas labiau veikia prieš alkoholio vartojimą. Esant pilnu skrandžiu sulėtėja alkoholio įsisavinimas, todėl sumažėja skausmingų pagirių tikimybė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()