Bandomi nauji „Pfizer“ vaistai nuo COVID-19 - rezultatų tikimasi metų pabaigoje  (4)

COVID-19 pandemija dar nesibaigia ir mes net nežinome, kaip jos pabaiga atrodytų. Galbūt COVID-19 neišnyks, bet tiesiog išmoksime sumažinti su šia liga susijusias rizikas? Dabar „Pfizer“ testuoja vaistus, kurie turėtų efektyviai pašalinti COVID-19 simptomus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2-3-ios stadijos bandymai, kurių metu vaistus bandys didelis dalyvių skaičius, jau vyksta. Jų rezultatų tikimasi jau metų pabaigoje. Ir jie iš tikrųjų yra laukiami, nes  jei „Pfizer“ vaistai bus efektyvūs ir saugūs, viso pasaulio sveikatos apsaugos sistemos išvengs su COVID-19 siejamo ligoninių perpildymo.

Tai - tabletės, kurias galima gerti namie vos tik pajutus pirmuosius COVID-19 simptomus. Kol kas šie vaistai vadinami PF-07321332, bet, aišku, jei bandymai bus sėkmingi, jie gaus komercinį pavadinimą. Tai - peptidazės inhibitoriai, blokuojantys virusų dauginimosi mechanizmus. Šios klasės vaistai jau naudojami gydanti hepatitą C ir AIDS. PF-07321332 būtų vartojamas kartu su ritonaviru, kuris yra vartojamas ir su vaistais nuo ŽIV / AIDS. Jis padės PF-07321332 ilgiau išlikti organizme.

Bandymai jau vyksta, juose dalyvaus apie tris tūkstančius žmonių. Mokslininkai turi išsiaiškinti, kad PF-07321332 yra saugus ir veiksmingas. Pirmieji rezultatai turėtų paaiškėti metų pabaigoje, o daugiau informacijos apie tolesnę PF-07321332 programą bus publikuojama kitais metais.

 

Įdomu tai, kad mokslininkai kitaip apibrėžė, kaip atrodytų teigiami bandymų rezultatai. Anksčiau buvo žiūrima, ar vaistai padeda sumažinti hospitalizacijų ir mirties atvejų skaičių. Tuo tarpu iš PF-07321332 tikimasi simptomų sušvelninimo bei trumpesnės ligos trukmės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai (4)