Paskelbti „Ocean Photography Awards 2021“ nugalėtojai: kvapą gniaužiančiuose kadruose jūros vėžliai, nardantys padūkėliai ir paslaptingi povandeniniai urvai  ()

„Ocean Photography Awards 2021“ apdovanojimai atskleidė šių metų nugalėtojus, pristatančius nuostabų povandeninį pasaulį, kurį gali pasiūlyti Žemės vandenynai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įspūdinga vaizdų galerija sujungia jūrų gyvūnus ir ekosistemas iš viso pasaulio, taip pat atskleidžia mūsų poveikį joms. Nugalėtojai buvo paskelbti ir konkurso „Instagram“ paskyroje.

Fotografė Aimee Jan buvo išrinkta geriausia 2021 metų vandenyno fotografe už nuotrauką, kurioje matyti žaliasis jūros vėžlys, apsuptas žuvų. Kadras pagautas Ningaloo rife Australijoje, svarbioje šių nykstančių vėžlių lizdavietėje.

„Nardžiau, kai viena iš mano kolegių pasakė, kad tarp gausybės žuvų maždaug 10 metrų žemiau, po atbraila slepiasi vėžlys“, – sakė fotografė Aimee Jan. „Kai nėriau pažiūrėti, žuvys išsiskyrė aplink vėžlį. Aš jai pasakiau: „Manau, kad ką tik užfiksavau geriausią mano kada nors padarytą nuotrauką“.

Antroji vieta skirta Henley Spiersui, kuris užfiksavo nardančius padūkėlius, gaudančius skumbres Šetlando salose, Jungtinėje Karalystėje. Padūkėliai išsivystė taip, kad turi labai specifinį kaklą, kuris, remiantis tyrimais, nepatiria traumų net kai nardoma didžiuliu 80 m/s greičiu.

Trečioji vieta atiteko Matty Smithui, kuris pirmą kartą užfiksavo brangias ką tik išsiritusio vėžlio akimirkas, kai jis pirmą kartą patraukia į vandenyną. Naujausi tyrimai rodo, kad Sargaso jūra gali atlikti svarbų vėžliukų darželio vaidmenį.

 

„Vos tik apie 3,5 cm ilgio ir kelių minučių amžiaus vėžliukas pirmą kartą plaukia“, – sakė Smithas. „Jis išsirito iš kiaušinio vos keliomis minutėmis anksčiau su maždaug 100 jo brolių ir seserų. Jie greitai nukako iki vandenyno, kad kuo greičiau išsisklaidytų ir išvengtų paukščių ir žuvų. Turėjau greitai reaguoti dėl šio kadro“.

Metų tyrinėjimo fotografijos laurai atiteko Martinui Broenui, kurio kadras atrodo lyg iš kitos planetos. Nuotrauka padaryta požeminiame „Cenote Dos Pisos“ vandens rezervuare Meksikoje. Gražiame kadre matomi stalaktitai ir stalagmitai, metantys ilgus šešėlius.

 

Metų gamtos apsaugos fotografu tapo Kerimas Sabuncuoglu, kurio nuotraukoje matoma negyva murena (ungurys), įstrigusi žvejybiniame vale Bodrume, Turkijoje.

Norėdami pamatyti visą nugalėtojų sąrašą, apsilankykite „Ocean Photography Awards“ svetainėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: