Žmonės plūsta į kriptovaliutų reabilitacijos klinikas: per pastaruosius metus užklausų padaugėjo 10 kartų - kas čia vyksta?  (19)

Prekyba kriptovaliutomis gali būti tokia pat priklausomybė kaip ir narkotikai. Tai ypač akivaizdu terapeutui Tony Marini, kuris dirba „Castle Craig“ – pirmoje pasaulyje reabilitacijos klinikoje, gydančioje priklausomybę nuo kriptovaliutų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši tendencija dar labiau pablogėjo – per pastaruosius metus užklausų padaugėjo dešimt kartų, sakė Marini „Decrypt“.

Tarp pacientų yra tokių, kurie palūžo užmiršę slaptažodžius nuo savo kriptovaliutų piniginių, visam laikui prarasdami kartais net milijonus dolerių siekiančias sumas, o tai, kaip teigia Marini, gali sukelti minčių apie savižudybę.

„Mes negirdime apie žmones, kurie prarado daug pinigų“, – sakė jis „Decrypt“. „Žmonėms taip gėda. Jie jaučiasi tokie kalti. Jie nenori apie tai kalbėti“.

„Castle Craig“ nuo 2018 metų yra gydomos priklausomybės nuo kriptovaliutų. Pasak Marini, daugelis atvejų yra susiję su priklausomybe nuo narkotikų ir alkoholio, kuri gali paskatinti priklausomybę ir nuo kriptovaliutų.

 

Viešnagės „Castle Craig“ metu gyventojams leidžiama naudotis savo telefonais tik dvi valandas per savaitę. Vieninteliai leidžiami narkotiniai preparatai – nikotinas ir kofeinas.

„Aš tvirtai tikiu, kad priklausomybei nuo kriptovaliutų turėtų būti sukurta 12 žingsnių programa“, – sakė Stevenas Elphinstonas, kuris klinikoje praleido vos du mėnesius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(6)
(13)

Komentarai (19)