Elonas Muskas nenori mokėti mokesčių: geriau panaudos Marso užkariavimui - milijardierius sureagavo ir į JT prašymą išgelbėti milijonus badaujančių  (35)

„SpaceX“ vadovas Elonas Muskas sako norintis panaudoti savo turtus žmonių patekimui į Marsą, o ne mokėti mokesčius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek anksčiau Elonas Muskas sukritikavo planą apmokestinti milijardierius. Muskas, kuris taip pat yra turtingiausias žmogus pasaulyje, turi kitų tikslų panaudoti savo pinigus – paversti žmoniją tarpplanetine rūšimi.

„Mano planas yra panaudoti pinigus žmonijai nuskraidinti į Marsą ir išsaugoti sąmonės šviesą“, – tviteryje rašė Muskas.

Praėjusią savaitę „Tesla“ sudarius didžiulį sandorį su automobilių nuomos bendrove „Hertz“, Musko asmeninio turto vertė priartėjo prie 300 mlrd. JAV dolerių.

„JAV nacionalinė skola siekia apie 28 900 mlrd. JAV dolerių (~ 28 trilijonus) arba ~ 229 000 JAV dolerių vienam mokesčių mokėtojui“, – tviteryje teigė Muskas.

„Netgi apmokestinus visus „milijardierius“ 100 procentų, tai būtų tik lašas jūroje, todėl akivaizdu, kad likusi dalis turi ateiti iš plačiosios visuomenės. Tai paprasta matematika“, – tęsė jis.

Ironiška, bet Muskas dažnai rėmėsi vyriausybės parama, kad plėtotų savo verslą, įskaitant 465 mln. JAV dolerių paskolą iš JAV Energetikos departamento 2010 m., pabrėžia „Fortune“.

Nepamirškime ir to, kad NASA „Žmonių nusileidimo sistemos“ (HLS) sutartis, kurios – vertė 2,9 mlrd. JAV dolerių, balandį atiteko Elono Musko įmonei „SpaceX“.

 

Visgi, milijardierių apmokestinimo planas yra sulaukęs kritikos iš Demokratų partijos, tad tokio plano ateitis dar nėra aiški.

„SpaceX“ vadovas jau seniai laikosi nuomonės, kad geriausia, ką žmonija gali padaryti, yra įkurti bazes kitose planetose, ypač Marse. Bet ar Muskas pamiršo Žemę? Jo didžiuliai turtai gali turėti nepaprastai teigiamą poveikį mūsų gimtajai planetai.

Pasak Jungtinių Tautų Pasaulio maisto programos vadovo David Beasley, vos 6 milijardai JAV dolerių išgelbėtų 42 milijonus iš bado mirštančių žmonių. Muskas sureagavo į tai, prašydamas viešai surašyti žingsnius, kaip šie pinigai išgelbėtų badaujančius žmones. Milijardierius sako esantis pasiruošęs kaipmat parduoti „Teslos“ akcijas, jei Jungtinės Tautos įrodys, kad tai padės pasaulyje išspręsti maisto trūkumo problemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(4)
(84)

Komentarai (35)