Kalifornijos gamykla per metus gali pagaminti beveik 200 000 kg laboratorijoje užaugintos mėsos: „Tai ne mokslinė fantastika. Tai šiandienos realybė.“  (7)

Gamyklą Kalifornijoje valdanti maisto technologijų įmonė „Upside Foods“ masiškai gamina laboratorijoje užaugintą mėsą. Čia ji gali pagaminti stulbinančius 200 tonų mėsos per metus, nors kol kas gamyba apribota iki 23 tonų per metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laboratorijoje užaugintos mėsos pramonė tik pradeda veikti, o visame pasaulyje atsidaro nauji gamybos įrenginiai. Nauda apčiuopiama: atsisakius mūsų priklausomybės nuo gyvulių auginimo, gali būti padarytas didelis teigiamas poveikis mažinant šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimus, o kartu ir toliau galėsime mėgautis sultingu mėsainiu.

Nepaisant šiam etapui įspūdingų produkcijos gamybos apimčių, Maisto ir vaistų administracija bei Žemės ūkio departamentas dar nedavė leidimo parduoti laboratorijoje užaugintos mėsos JAV, tačiau tai neatbaido „Upside Foods“ generalinės direktorės Amy Chen.

„Tai ne sapnas“, – „The San Francisco Chronicle“ sakė Chen. „Tai ne mokslinė fantastika. Šiandien tai yra realybė.“

Produktas gaminamas kaip ir daugelis kitų laboratorijoje užaugintų mėsos gaminių. Gyvų gyvūnų ląstelės auginamos didžiuliuose bioreaktoriuose, naudojant specializuotas maistines medžiagas, kurios yra įmontuotos į pastolius primenančią „mėsą“, kurią galima pritaikyti įvairiems riebalų ir raumenų sluoksniams.

Dabar bendrovė laukia, kol reguliuotojai duos jiems žalią šviesą. Tuo tarpu „Upside Foods“ jau kreipiasi į restoranus ir virtuvės šefus. Jeigu viskas vyks pagal planą, laboratorijoje užauginta mėsa bus parduodama maisto prekių parduotuvėse.

 

„Mėsa gali kainuoti maždaug tiek pat, kiek aukštesnės klasės vištiena“, – „The San Francisco Chronicle“ sakė Chen.

Bet ar to pakaks įtikinti vartotojus keisti mitybos įpročius, kaip tai buvo daroma dėl augalinės mėsos alternatyvų? Tai dar pamatysime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(5)
(29)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: