Švediją jau užkniso iš Kinijos perbėgę „maineriai“: siekia uždrausti kripto valiutų kasimą Europoje  (86)

Švedijos elektros tinklą stipriai apkrauna kriptovaliutų kasėjai, kurie persikėlė į šalį dėl pigios ir gausios energijos tiekimo. Nuo šių metų balandžio iki rugpjūčio mėn. energijos suvartojimas dėl kriptovaliutų gavybos išaugo keliais šimtais procentų, tai prilygsta maždaug 200 000 namų ūkių šalyje. Šie duomenys gauti iš Švedijos aplinkos apsaugos agentūros atstovų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-11-27 Švediją jau užkniso iš Kinijos perbėgę „maineriai“: siekia uždrausti kripto valiutų kasimą Europoje  (86)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl kriptovaliutų kasybos išaugęs Švedijos energijos poreikis kelia grėsmę Švedijos gebėjimui įvykdyti įsipareigojimus pagal Paryžiaus klimato susitarimą, o kitos pigios energijos turinčios valstybės neabejotinai susiduria su panašiomis problemomis.

Kinijai draudžiant kriptovaliutas ir jų gavybą, daugelis mainerių perkėlė savo veiklą į Šiaurės šalis. Tai didiną apkrovą Švedijos elektros tinklui ir neleidžia sumažinti neatsinaujinančios energijos naudojimo. Švedijos atsinaujinanti energija vis labiau nukreipiama nuo pramonės, transporto ir kitų buitinių vartotojų į kriptovaliutų kasimą, tokių kaip „Bitcoin“ ir „Ethereum“. Švedijos reguliavimo institucijos nori, kad tai būtų sustabdyta.

Švedijos finansų ir aplinkosaugos reguliavimo institucijos atvirame laiške paragino Švediją „sustabdyti“ naujų kriptovaliutų gavybos operacijų kūrimą ir neleisti verslui, kuris prekiauja kriptovaliutų turtu arba investuoja į jį, vadinti aplinkai tvariu. Jie paragino ES uždrausti Proof of Work kriptovaliutų kasimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(108)
(7)
(101)

Komentarai (86)