Vieta, kur ilgaplaukiai vyrai būdavo nepageidaujami: aprangos kodas draudė vyrams turėti ūsus, barzdas ir ilgus plaukus  ()

Iki pat XX amžiaus septintojo dešimtmečio pabaigos vyriškos giminės ilgaplaukiai Disneilendo lankytojai būdavo sustabdomi ties parko vartais – ir mandagiai informuojami, kad ilgaplaukiai vyrai neatitinka nerašyto Disneilendo aprangos kodo, todėl į parką įleidžiami nebus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Disneilendo darbuotojams skirtas išvaizdos kodas, įvestas maždaug XX amžiaus viduryje, draudė vyrams turėti ūsus, barzdas ir ilgus plaukus. Šios tvarkos įvedimo metu veido plaukai daugumai amerikiečių turėjo neigiamą įvaizdį, kuris buvo siejamas su jaunais barzdotais ir ūsuotais vyrais bitnikais, antiamerikietiškomis veiklomis, o septintajame dešimtmetyje – ir su hipiais.

Walto Disney manymu, klientai pageidaudavo sveikų ir tvarkingų parko darbuotojų, o kai kurie darbuotojams taikomi reikalavimai buvo pritaikyti ir parko svečiams. Pavyzdžiui, būsimos roko grupės „The Byrds“ įkūrėjas Jim McGuinn 1964 metais nebuvo įleistas į Disneilendą dėl to, kad turėjo „bitlų“ stiliaus šukuoseną. Taip pat nebūdavo įleidžiamos ir nors kiek daugiau kūną apnuoginusios merginos.

 

Susidūrus su darbuotojų trūkumų Amerikos teminiuose parkuose, 2000 metais Disneilendas pakoregavo šią taisyklę – ir leido darbuotojams turėti tvarkingai prižiūrėtus ūsus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(4)
(5)

Komentarai ()