Žmonėms sunku šiame paveiksliuke su varle įžvelgti arklį: ar jums pavyks? (Foto)  ()

Vaizdiniai galvosūkiai yra puikus būdas suaktyvinti ir įdarbinti smegenis. Šios „optinės iliuzijos“ yra įrodymas, kad ne viskas, ką matote, yra tai, kas yra!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Barrow neurologijos instituto Finikse vizualinės neurologijos laboratorijos direktorė Susana Martinez – Conde teigė: „Tai yra svarbūs vizualumo tyrinėjimo įrankiai, padedantys mums suprasti, kaip vizualinis informacijos apdorojimas funkcionuoja tiek normaliose, tiek ligotose smegenyse“. Tai reiškia, kad tokie galvosūkiai yra ne tik smagus laisvalaikio praleidimo būdas, bet ir yra naudingi jūsų protui! Pavyzdžiui, šis paveiksliukas su varle yra kažkas visiškai skirtinga, rašo tiffytaffy.com.

Pažvelkite į šį paveiksliuką su varle

Taip, tai varlės atvaizdas. Tačiau ar jis slepia kažką daugiau, negu matome iš pirmo žvilgsnio? Atidžiai įsižiūrėkite! Nepasiduokite pernelyg greitai. Reikia šiek tiek laiko ir kantrybės, kad pamatytume, jog šis paveiksliukas vaizduoja ne tik varlę, bet ir dar vieną gyvūną! Techniškai šis atvaizdas nėra tikroji optinė iliuzija, nes jis labiau susijęs su tuo, kaip mūsų smegenys dirba ir suvokia vaizdą, ir nėra susijęs su pačių akių optika. Neurobiologas ir kognityvinių mokslų asistuojantis profesorius Markas Changizi iš JAV Rensselaerio politechnikos instituto sako, kad „mūsų smegenys visada konstruoja tai, kas mums padeda išgyventi, ir kai kurios iš šių konstrukcijų gali būti fikcija“.

 

Taigi, ką matote šiame paveiksliuke? Ar matote tik varlę, tupinčią ant žemės ar, galbūt, tvenkinio pakraštį?

Ar varlės atvaizde vis dar neįžvelgiate paslėpto gyvūno?

Nesijaudinkite – tai nėra taip paprasta. Jums bus visiškai atleista, jei jums taip ir nepavyks įžvelgti kito gyvūno. Nors arklys „pasislėpęs“ matomoje vietoje, mums taip pat teko gerokai pavargti. Pasiruošę jį pamatyti?

 

Atsakymas kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(40)
(23)
(17)

Komentarai ()