Neįtikėtinas žiaurumas: visą pasaulį šiurpinantis Meksikos kartelis panaudojo bepiločius orlaivius, kad numestų bombas ant savo konkurentų (Video)  (5)

Meksikos narkotikų karteliai žinomi dėl to, kad smurto atžvilgiu neturi ribų. Neseniai paskelbtas vaizdo įrašas atskleidė, kad narkotikų karteliai Meksikoje pradėjo naudoti dronus atakuodami kitus kartelius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chalisko naujosios kartos kartelis arba CJNG (angl. Jalisco New Generation Cartel), anksčiau žinomas kaip Los Mata Zetas, yra pusiau militarizuota Meksikos nusikalstama grupuotė, įsikūrusi Chalisko mieste, kuriai vadovauja Nemesio Oseguera Cervantes, vienas ieškomiausių pasaulyje narkotikų baronų.

CJNG kartelis užpuolė saugumo pajėgas dar 2020 m. liepą savižudžiais dronais su C4 užtaisais ir rutuliniais guoliais, kurie, įvykus sprogimui, veikia kaip skeveldros.

Dabar kartelis sukūrė mechanizmą, leidžiantį naudoti savo bepiločius orlaivius daugiau nei vieną kartą. Šie numeta bombas ant konkurentų ir gali atakuoti daugiau nei vieną taikinį to paties skrydžio metu. Ankstesni kartelio dronai turėjo tik vieną sprogstamąjį užtaisą ir buvo skirti savižudybių misijoms.

Vaizdo įraše, nufilmuotame paties drono kamera, matyti, kaip dronas sklando virš savo taikinio, o tada parašiutu numeta mažų bombų krovinį. Galimų aukų skaičius ir žalos dydis nežinomi.

 

Vietos naujienų kanalai pasidalijo vaizdo įrašu ir teigė, kad CJNG kartelis bepiločiais orlaiviais užpuolė mažiausiai du miestus – El Bejuco ir La Romera.

CJNG, pavojingiausias kartelis šalyje, yra žinomas dėl savo žiaurumo. Pranešama, kad kartelio nariai išplėšia savo aukų širdis, tirpdo jų kūnus rūgšties statinėse ir netgi nusitaiko į nėščias moteris, siekdami dominuoti nelegalioje, bet itin pelningoje narkotikų rinkoje. Nuo savo veiklos pradžios 2009 m., CJNG tapo atsakingas už maždaug 30 proc. narkotikų kontrabandos, gabenamos iš Meksikos į JAV.

 

CJNG gali pasitelkti daugybę įvairių ginklų, transporto priemonių ir įrangos, įskaitant sunkvežimius, pikapus ir visureigius. Kai kurie iš jų yra ginkluoti sumontuotais ginklais ir aprūpinti papildomais šarvais. Kartelio nariai taip pat yra stipriai ginkluoti ir aprūpinti karine taktine įranga.

CJNG kartelis kažkada buvo lojalus Sinaloa karteliui, tačiau CJNG pradėjo dominuoti prekiaudamas narkotinėmis medžiagomis po to, kai buvo sučiuptas ir JAV įkalintas Sinaloa kartelio vadas Joaquín Guzmán, pravarde El Chapo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(2)
(38)

Komentarai (5)