[Karšta tema] Ukrainos karo fone – Indoneziją supurtė galingas žemės drebėjimas: yra aukų ir sugriovimų, gelbėtojai ieško išgyvenusiųjų (Video)  ()

Pasaulio dėmesį sukaučius į Ukrainos-Rusijos karą, kitame pasaulio gale – Indoneziją, supurtė galingas žemės drebėjimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Indonezijos salą Sumatrą žemės drebėjimas sudrebino vasario 25 dieną.

Gelbėtojų komandos Indonezijoje šeštadienį ieškojo šešių žmonių, vis dar dingusių po dieną anksčiau Sumatros salą supurčiusio stipraus žemės drebėjimo, per kurį žuvo mažiausiai 9 žmonės, o dešimtys buvo sužeisti, pranešė pareigūnas.

Remiantis Jungtinių Valstijų geologijos tarnybos (USGS) duomenimis, 6,2 balo žemės drebėjimas įvyko salos šiaurinėje dalyje 12 kilometrų gylyje po ne tokio stipraus drebėjimo penktadienio rytą. Įspėjimas apie cunamį nebuvo paskelbtas.

Drebėjimas buvo jaučiamas net Malaizijoje ir Singapūre.

Jis apgadino šimtus namų ir pastatų, įskaitant mečetes, mokyklas ir bankus, priversdamas išsigandusius gyventojus evakuotis ir išvežti artimuosius į saugias laikinas prieglaudas.

Indonezijos nacionalinės nelaimių mažinimo agentūros (BNPB) duomenimis, per žemės drebėjimą buvo sužeisti mažiausiai 86 žmonės, iš jų 10 – sunkiai.

Daugiau nei 6 000 žmonių buvo evakuoti Sumatros Vakarų Pasamane ir Pasamano mieste, kur gelbėtojai pasitelkė sunkiąją techniką ieškodami išgyvenusiųjų pastatų griuvėsiuose, pranešė agentūra.

Indonezijos meteorologijos agentūra (BMKG) perspėjo žmones laikytis atokiau nuo šlaitų, nes baiminasi nuošliaužų lietaus sezono piko metu.

 

Vakarų Pasamano valdžia paskelbė dviejų savaičių nepaprastąją padėtį, kol tęsiasi paieškos ir pagalbos darbai.

„Nuo drebėjimo nukentėjusiems žmonėms skubiai reikia brezento, palapinių, greito maisto, švaraus vandens ir šeimos reikmenų“, – sakė Muhari.

Indonezija yra Ramiojo vandenyno „ugnies žiede“, todėl joje dažnai vyksta žemės drebėjimai.

2004 m. 9,1 balo žemės drebėjimas sukrėtė Sumatros pakrantę ir sukėlė cunamį, per kurį visame regione žuvo 220 000 žmonių, iš jų apie 170 000 Indonezijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: