[Žinios trumpai] Kur gali bėgti ukrainiečiai nuo karo? Pagrindiniai migracijos keliai ir priimančios šalys (Žemėlapis)  ()

Daugiau nei 150 000 žmonių jau pabėgo iš Ukrainos į Lenkiją ir kitas kaimynines šalis po Rusijos invazijos, pranešė JT pabėgėlių agentūra (UNHCR).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos, Slovakijos, Vengrijos, Rumunijos ir Moldovos valdžios institucijos buvo sutelktos priimti ukrainiečius ir suteikti pastogę, maistą bei teisinę pagalbą. JT vyriausiasis pabėgėlių komisaras Filippo Grandi sakė, kad dauguma išvykusiųjų išvyko į Lenkiją ir Moldovą, pagrindinės migracijos kryptis vaizduojamos čia.

 

Penktadienį Airija paskelbė nedelsiant panaikinanti vizų reikalavimus ukrainiečiams. JT nurodė, kad žmonių, ieškančių prieglobsčio už Ukrainos į kitas šalis, skaičius gali išaugti iki penkių milijonų. Kelios Europos šalys ruošiasi ukrainiečių pabėgėlių antplūdžiui ir pasiūlė humanitarinę pagalbą. JAV pareiškė teikiančios skubią pagalbą, bet rodė, kad Europa turėtų būti jų pagrindinis tikslas.

 

Ukrainiečiai gali keliauti į maždaug 140 šalių ir teritorijų be vizos arba su viza atvykę. Žemiau esančiame žemėlapyje pateikti vizų reikalavimai ukrainiečiams vasario 26 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()