[Žinios trumpai] Rusijos kariškiai gauna stiprią radiacijos dozę, bet patys to nesupranta  ()

Rusijos okupantai susiduria su radiacijos apšvita Černobylio atominėje elektrinėje, Ukrainai jokios grėsmės nėra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Branduolinės ir radiacinės saugos mokslo ir technikos centras praneša, kad Rusijos okupantai Černobylio elektrinės teritorijoje patiria didelę radiacijos apšvitą.

Pati elektrinė yra gerai apsaugota. Objektai su radioaktyviosiomis atliekomis turi labai gerą apsaugą nuo grėsmių, pro ją prasibrauti itin sunku. Net ir įvykus stipriai avarijai, pasekmės neišplis už draudžiamosios zonos.

Tačiau aplinkinėje zonoje dabar yra gana stipri apšvita ir nuo jos jau kenčia patys įsibrovėliai.

„Absurdiškumo situacijai prideda ir tai, kad okupantai atrodo, nesuvokia, jog jie patys yra ta kritinė grupė, kuri yra labiausiai apšvitinta. Sunkioji technika pakėlė užteršto grunto ir dulkių sluoksnį, be to, buvo važiuojama draudžiamais maršrutais, dėl to stipriai pablogėjo radiacinė situacija draudžiamojoje zonoje“, – teigia ekspertai.

Rusijos kariškiai nežino saugos priemonių dirbdami radioaktyviai užterštoje teritorijoje. Jie patiria stiprią spinduliuotę, kuri turės įtakos jų sveikatai ateityje.

 

„Nežinojimas ir nesupratimas apie pavojų, taisyklių, susitarimų ir konvencijų nepaisymas dažnai priveda prie nelemtos savižudybės“, – apibendrino mokslininkai.

Primename, kad Rusijos kariuomenė Černobylio atominę elektrinę užėmė vasario 24 d. Prezidento kanceliarija nuogąstavo, kad rusai gali sukelti provokacijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()