Tyrimas atskleidė: itin draugiški šunys susiduria su rimta problema  ()

Naujas tyrimas parodė, kad jūsų šuns draugiškumas gali turėti rimtų pasekmių jo socialinei padėčiai tarp kitų šunų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atlikę klausimyną tyrėjai nustatė, kad šunys, kurie pasižymėjo dideliu draugiškumu ir meilumu, rečiau užėmė dominuojančią padėtį grupės hierarchijoje.

„Mūsų tikslas buvo išsiaiškinti, kokie bruožai gali būti susiję su šių hierarchijų formavimusi ir individų rangu“, – „Science Alert“ teigė tyrimo mokslininkų komanda.

Tyrimo rezultatai, pagrįsti 615 šunų savininkų iš viso pasaulio atsakymais, rodo, kad šuns amžius susijęs su jo hierarchiniu socialiniu statusu – vyresni šunys paprastai gauna aukštesnius dominavimo balus, taip pat tie, kurie yra sąžiningi bei itin ekstravertiški.

Vyresni šunys paprastai buvo labiau dominuojantys, bet kartu nebuvo labai draugiški, o labai malonūs (ir paprastai jaunesni) šunys nebuvo linkę būti dominuojančiais.

Laukinėje gamtoje, kur gyvūnai turi konkuruoti tarpusavyje dėl ribotų išteklių, dominavimo kitų gyvūnų atžvilgiu pasiekimas socialinėje grupėje gali turėti svarbią reikšmę išgyvenimui.

 

Mažiau suprantama, kaip šie socialiniai rangai susidaro nesant konkurencijai dėl išteklių.

Turint tai omenyje, naujasis tyrimas suteikia mums naujų įžvalgų apie tai, kurie konkretūs asmenybės bruožai yra labiausiai susiję su socialiniu dominavimu kartu gyvenančių šunų pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()