[Karšta tema] Kas yra čečėnų karo vadas Ramzanas Kadyrovas, vienu metu net kariavęs prieš rusus? (Video)  ()

Praėjus kelioms dienoms po to, kai Kremlius patvirtino, kad prezidentas Putinas leido Sirijos kovotojams dalyvauti Ukrainos kare, Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas sakė nuvykęs į Ukrainą susitikti su Kijevą puolančiais Rusijos kariais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ataskaitose teigiama, kad vienas televizijos kanalas Grozne, Čečėnijoje, savo socialinės žiniasklaidos kanale „Telegram“ rodė Kadyrovo nuotraukas kambaryje su Rusijos kariais, aptarinėjančiais karines operacijas už Ukrainos sostinės ribų.

Kas yra Ramzanas Kadyrovas?

Kadyrovo sukarintos pajėgos buvo apkaltintos teroru Čečėnijoje, kur jis, kaip pranešama, valdo geležiniu kumščiu.

Jis įtrauktas į Vakarų šalių juodąjį sąrašą. Manoma, kad Čečėnijos karo vadas yra artimas prezidento Putino sąjungininkas.

45 metų Kadyrovas, gimęs 1976 m. spalio 5 d., yra buvusio Čečėnijos prezidento Achmado Kadyrovo, kuris buvo nužudytas 2004 m., sūnus. Razmanas Čečėnijos Respublikos prezidento pareigas pradėjo eiti 2007 m., kai jam buvo vos 30 metų.

 

Pirmojo Čečėnijos karo metu kartu su tėvu čečėnų separatistų gretose kovojo su Rusijos ginkluotosiomis pajėgomis.

Jo tėvas ir buvęs prezidentas Akhmadas Kadyrovas pradėjo karą prieš Rusiją per pirmąjį Čečėnijos karą 1994 m. kai respublika pabandė atsiskirti nuo Rusijos Federacijos.

Vėliau Achmedas per antrąjį Čečėnijos karą perėjo į Rusijos pusę.

Kadyrovas buvo paskelbtas laikinuoju Čečėnijos ministru pirmininku 2005 m., kai buvęs premjeras Sergejus Abramovas buvo sužeistas per automobilio avariją ir 2006 m. tapo ministru pirmininku.

 

Kadyrovas valdo Čečėnijos Respubliką remdamasis despotizmu ir represijomis. Bėgant metams jis sulaukė tarptautinių organizacijų kritikos dėl daugybės jo vykdomų žmogaus teisių pažeidimų.

Per savo kadenciją jis pasisakė už viešo moterų gyvenimo ribojimą. Ramzanas Kadyrovas dažnai buvo kaltinamas dalyvavimu žmogaus teisių aktyvistų, kritikų ir jų giminaičių pagrobimuose, nužudyme ir kankinimuose tiek Čečėnijoje, tiek kituose Rusijos Federacijos regionuose ir užsienyje, politiškai panaudojant policiją ir karines pajėgas. Jis viešai neigia šiuos kaltinimus.

Kadyrovas pasirinko mačo įvaizdį: dažnai pozuoja su ginklais ir kariniais drabužiais, taip pat demonstruoja savo didelius turtus. Kadyrovų šeima gerokai praturtėjo. Rusijos Federacija suteikia daug lėšų Čečėnijos vyriausybei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(6)
(1)

Komentarai ()