[Žinios trumpai] Rusijos deputatas pareiškė, kad rusai turėtų „atsiimti“ Aliaską ir dalį Kalifornijos: nepamiršo ir Antarktidos (Video)  (7)

Rusijos karinė invazija į Ukrainą ir toliau verčia reaguoti visas karo konflikte dalyvaujančias šalis, o dabar vienas Rusijos parlamento narys reikalauja Jungtinių Valstijų reparacijų, įskaitant istorinių gyvenviečių grąžinimą Aliaskoje ir Kalifornijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reaguodamas į Vakarų ekonomines sankcijas, Dūmos narys Olegas Matveičevas sekmadienį tiek Jungtinėms Valstijoms, tiek Ukrainai pareikė reikalavimų sąrašą po to, kai „bus baigta Ukrainos demilitarizacija“.

„Turėtume galvoti apie žalos, kurią padarė sankcijos ir pats karas, atlyginimą, nes tai irgi kainuoja, ir mes turėtume juos susigrąžinti“, – sekmadienį sakė Matveičevas.

„Viso Rusijos turto, Rusijos imperijos, Sovietų Sąjungos ir dabartinės Rusijos, kuri buvo areštuota Jungtinėse Valstijose, grąžinimas ir taip toliau“, – pridūrė Rusijos parlamentaras.

Pasiteiravus, ar jis turi omenyje būtent Aliaską ir buvusią rusų gyvenvietę Fort Ross, Kalifornijoje, Matveičevas tai patvirtino ir pridūrė, kad „Antarktida... Mes ją atradome, vadinasi, ji priklauso mums.“

 

Kodėl Rusija nori susigrąžinti Aliaską ir dalį Kalifornijos? Pirmoji Rusijos kolonija, įkurta Aliaskoje 1784 m., buvo Trijų Šventųjų įlanka, kurioje tuomet veikė Rusijos ir Amerikos kompanija, kuri 1799 m. buvo komercinė monopolija, caro Pauliaus I įgaliota plėsti imperiją Šiaurės Amerikoje.

Ta pati įmonė pastatė Fort Ross 1812 m., mažiau nei per tris valandas nuo dabartinio San Francisko, Kalifornijoje, kuris 1841 m. buvo parduotas privatiems asmenims.

1867 m. Aliaska buvo parduota Jungtinėms Valstijoms, o už tuometinius 7,2 mln. USD (138 mln. USD šiandien).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(6)
(6)

Komentarai (7)