[Žinios trumpai] Pasirodė skandalinga informacija, kad Armėnija išsiuntė naikintuvus į karą su Ukraina: laukiama tarptautinės reakcijos (Video)  (4)

Jei Armėnijos dalyvavimas Rusijos agresijoje prieš Ukrainą bus patvirtintas tarptautiniu lygiu, šaliai bus taikomos sankcijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnija  išsiuntė į Rusiją keturis Su-30 tipo kovinius lėktuvus kartu su pilotais, kurie bus panaudoti prieš Ukrainą. Anksčiau Armėnijos ambasada Ukrainoje pareiškė, kad ši informacija nėra tiesa.

Tai buvo pranešta „Turkish Haber Global“ televizijos kanalo penktadienio reportaže.

Kanalo teigimu, lėktuvai į Rusijos Federaciją buvo išsiųsti 2022 metų kovo 23 dieną. Išskridimo taškas buvo Erebuni oro uostas Jerevane. 12:50 vietos laiku pakilo 4 armėnų lakūnų naikintuvai Su-30. Per Martunį skrendantys lėktuvai galutinį tikslą – Rusiją, pasiekė 13.14 val.

Šią informaciją patvirtino ir televizijos kanalo turimos palydovinės nuotraukos:

  • pirmoje iš palydovinių vaizdų, darytų 2022 metų kovo 18 dieną, matyti 4 Su-30 tipo koviniai lėktuvai aviacijos bazėje Armėnijoje;
  • antrasis vaizdas, darytas kovo 25 d., parodė kitokį vaizdą toje pačioje vietoje: naujuose vaizduose nerodomi į Rusiją siunčiami Su-30, o jau MiG-29.
 

 

Jei Armėnijos dalyvavimas agresijoje prieš Ukrainą bus patvirtintas tarptautiniu lygiu, Armėnijai gresia sankcijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(3)
(26)

Komentarai (4)